Fehér csokis sütőtökkrém, ami kicsinálja a nutellát

Fehér csokis sütőtökkrém, ami kicsinálja a nutellát

Kellemesen – azaz durván – édes, gyönyörű halványsárga színű krém készül a tökből. Üvegekbe töltve lekvárhoz hasonlóan tárolható és alacsony vércukorszint alkalmával fogyasztható.

Kétféle ízhangulat kerít hatalmába, amikor leesik a vércukorszintem és az agyam (gyomrom?) üzen, hogy tenni kell. Van, amikor beérem gyümölcsös édes-savanykás kombóval (ilyenkor jöhet egy jó kis lekvár), de vészesebb helyzetekben savanyú íz szóba sem jöhet.

A fehér csokoládéval kombinált sütőtökkrém erre az ínséges helyzetre tökéletesen alkalmas, mert ebben a párosításban Benedict Cumberbatch is kétségbe esve keresne az ízlelőbimbők által is kimutatható savasságot.

Fehércsokival

Hozzávalók

80 dkg sütőtökpüré (sütve, hámozva, összetörve)
20 dkg cukor
1 tábla fehér csokoládé (ami valójában nem is csokoládé, mert csak kakaóvajat tartalmaz, de ez már egy másik történet...)
½ teáskanál pektin

A hozzávalókat összekeverjük egy lábasban. Érdemes a fehér csokit vízgőz felett felolvasztani, és így hozzáadni a tökhöz, mert sokkal kevesebb ideig kell kavargatni a krémet, kb. 10 percig. Pektint azért adtam hozzá, hogy szilárdabb, krémesebb legyen az állaga. (A pektinről javaslom az ide vágó Wikipédia szócikk elolvasását.)

Az elkészült krémet üvegekbe töltjük, majd lezárás után pár percre fejjel lefelé fordítjuk az üvegeket, így tartós lesz!

Fehércsokis

A végeredmény egy igazi különlegesség, pasztellysárga színű krém, amelyet akár üvegből, kanállal is elnyalogathatunk (reszkess nutella!). Igazi csokoládé-pótszer, szép üvegben ajándéknak sem utolsó. Érdemes tesztelni az ismerősökön, hogy kitalálják-e, hogy éppen most mivel kápráztattuk el őket.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR