Őszibarackból ritkán marad annyi, hogy lekvárt is főzhessünk belőle. Ha mégis belefogunk, akkor viszont adjuk meg a módját és próbáljunk valami különlegeset alkotni. Gyuri a filmen épp ezt teszi!
Szokatlanul nagyszerű párosítás Kaldeneker György legújabb receptje: a tárkonyos őszibaracklekvár, melyet kanalazhatunk fagyira, palacsintára, de a sült csirkére, grillezett pecsenyékre is. A lekvármester azt is elárulja, még mi passzol az őszibarackhoz, amiből amúgy ritkán szoktunk lekvárt főzni.
Hozzávalók 4 üvegnyi lekvárhoz:
2 kg őszibarack
3 szál friss tárkony
20 dkg cukor
2 teáskanál pektin
fél citrom
4 db kb. 390 ml-es befőttesüveg
Az elkészítés módját megmutatjuk videón:
A pektin használatáról korábban már írtunk, ide kattintson, aki még nem olvasta!
A videót a NOL TV készítette. Köszönjük!