Fehér viráglabdákkal díszít az ’Annabelle’ hortenzia

Fehér viráglabdákkal díszít az ’Annabelle’ hortenzia

Jól társítható.

A bokros növekedésű, kompakt cserjés hortenzia (Hydrangea arborescens)  'Annabelle' fajtája nagytermetű, akár 1,2 méter magasra is nőhet. Számos, sűrűn álló hajtást hoz a talajból. Virágzata rendkívül mutatós, a nagy fehér gömböket apró fehér virágok alkotják. Kezdetben színük zöldes, később krémfehérré válnak. Viráglabdáit júniustól szeptemberig hozza.

hortenzia annabelle 03

Napos, félárnyékos helyre ültessük, a nap folyamán kedveli a fény játékát. A teljes napban fürdő helyet is elviseli a megfelelő vízellátás mellett. Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag, semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára. A cserjés hortenzia közepes vízigényű, száraz időszakokban rendszeres öntözést kíván. Talajtakarással, mulcsozással jobban megőrzi a talaj a nedvességet.

hortenzia annabelle 04

Szoliterként, határolónövényként is jól mutat, de csoportba ültetve vagy rózsákkal társítva is szépen érvényesül. Érdemes a kertben a rózsaszín virágú fajtával, a ’Pink Annabelle’-el társítani.

hortenzia annabelle 06
F. D. Richards

A fiatal növényeket ajánlott néhány évig télre takarni. Virágot mindig az előző évi vesszőkön hoz, ezért fontos a téli védelem, hogy a hajtások ne fagyjanak el.

hortenzia annabelle 02

hortenzia annabelle 05

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR