Így neveld a hortenziát, hogy virággal köszönje meg a gondoskodást!

Így neveld a hortenziát, hogy virággal köszönje meg a gondoskodást!

Nem bonyolult.

A hortenzia gondozásáról sokan azt gondolják, nem egyszerű dolog. Ez nincs feltétlenül így, csak biztosítanunk kell számára a megfelelő körülményeket, ezért elsősorban a helyének kiválasztása kulcsfontosságú.

Andrea  már lassan két évtizede mesésen virágzó hortenziabokrok tulajdonosa, a következő sorokban tőle tudhatjuk meg, hogyan helyezte el és milyen törődést kapnak a növényei.

hortenzia gondoskodas 02

Körülbelül 18 éve nevelek hortenziát. 30 tő hortenziám lehet plusz amelyeket tavaly ültettem. Az anyatövek 18 évesek, a többi 14 éves és 4, valamint 1 éves. Sima kerti talajba ültettem őket, nem tápoldatozom, csak a talajt takarom fenyőkéreggel. Ha délelőtti napot kap, nagyon szépen fejlődik, az erős napsütést nem kedveli. Van a környezetében más növény, többek között rózsalonc, mocsári hibiszkusz, sásliliom stb. Sokféle növényem van, melyek szintén jól érzik magukat.

hortenzia gondoskodas 03

Télre a hortenziákat külön nem takarom, de a lehulló leveleit mindig a tövén hagyom, hogy megvédje a hidegtől. Tavasszal, amikor metszem, akkor szoktam leszedni a leveleket, hogy szépen nézzen ki a növény.

hortenzia gondoskodas 04

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR