Miként vágjuk vissza a hortenziát a virágzás után?

Miként vágjuk vissza a hortenziát a virágzás után?

Elő metszőollóval!

A virágzó hortenzia gyönyörű, de amikor már elhervadnak a gömbök, kevésbé dekoratívak a bokron. Ilyenkor kell elővennünk a metszőollót annak érdekében, hogy jövőre is sok bimbó legyen majd a hajtásokon.

Virágzás után vágjuk vissza a hortenziát, abban az időben, amikor a régi fás részeken új hajtásokat hoz éppen a növény. Így az elvirágzott hajtásokat egészen az új részekig visszavághatjuk. Augusztus elejétől szeptember közepéig a rügyek berakódnak és a hortenzia már megkezdi a felkészülést a nyugalmi időszakra. Ezt követően viszont már nem szabad metszenünk, különben eltávolíthatjuk a virágrügyeket és velük együtt a jövő évi virágokat is.

Amellett, hogy az idősebb, fás részekből hajtás fejlődik, a növény mindig új hajtásokat hoz a talajból is. Az idős példányokat megfiatalíthatjuk, ha a virágzást követően erős metszést végzünk, szükség esetén akár közvetlenül a talajszint felett is. A következő évben ez esetben nem számíthatunk virágzásra.

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?