Flormart 2023: Olaszország legnagyobb kertészeti kiállítása

Flormart 2023: Olaszország legnagyobb kertészeti kiállítása

Szeptemberben nyílik a Flormart, a Zöld Olaszországnak is nevezett kiállítás, ahol több mint 4000 kertész gyűlik össze ötleteket cserélni és a fenntartható jövőről beszélgetni (x).

A kertészet, az erdészet és a városi tájépítés három meghatározó pillére az olasz gazdaságnak. Az Olasz Nemzeti Statisztikai Intézet (ISTAT) adatai szerint 2022-ben Olaszország az EU harmadik legnagyobb mezőgazdasági termelési értékével büszkélkedhetett, mely összesen 72,4 milliárd eurót tett ki. Ennek fényében világossá válik, hogy az iparág jövője erősen összefügg az olasz kormány fenntartható energiaforrásokra építő terveivel.

Ezt a fontos témát a 'Flormart – A zöld Olaszország' nemzetközi kiállításon veszik górcső alá, amely a kertészetre, zöldövezetekre és tájépítészetre fókuszál. Az idei esemény szeptember 20-tól 22-ig kerül megrendezésre a festői Padovában, ahol több mint 4000 iparági szakember részvételére számítanak.

flormart 2023 olaszorszag 03

Zöld Olaszország

A rendezvényt már a második alkalommal a Fiere di Parma szervezi, melynek nevéhez fűződik többek között a világhírű Cibus nemzetközi élelmiszer-kiállítás szervezése is. A kiállítás két különleges programot kínál: a Flormart Buyers Programot, mely külföldi beszerzési menedzsereknek készült, és a Flormart Experience-t, melyet kifejezetten olasz szakemberek számára alakítottak ki.

flormart 2023 olaszorszag 02

Nemzetközi kisugárzás

A rendezvény nemzetközi karaktere kereskedelmi és promóciós előnyökkel jár a kertészeti iparágban tevékenykedő kiállítók számára. Bemutatkoznak többek között az üvegházak, kultivációs technikák, tájépítészeti megoldások, öntözési rendszerek, zöld területek gondozására szánt gépek gyártói és a velük foglalkozó kutatóintézetek. Emellett a rendezvény színpadán úttörő startupok is szót kapnak.

flormart 2023 olaszorszag 05

Cél a tanulás és kapcsolatépítés

A rendezvény programja izgalmas előadásokat, panelbeszélgetéseket és kapcsolatépítési lehetőségeket kínál. Több mint 100 elismert előadó és kertészeti szakértő osztja meg gondolatait és nézeteit az iparágat foglalkoztató aktuális kérdésekről, mint például a klímaváltozás, új művelési technikák vagy a zöld kiskereskedelem újraéledése a pandémia után.

flormart 2023 olaszorszag 04

A résztvevők mindenképp nyernek

Az előző év sikerén felbuzdulva a Flormart Díjat azoknak a kiállítóknak ítélik oda, akik kiemelkedően prezentálják fenntartható, társadalmilag elkötelezett és innovatív üzleti elképzeléseiket.

Ezen a kiállításon a résztvevők és partnereik a 'jövő zöld városa' koncepcióját mutathatják be. A 'Gardens' Agorà' névre hallgató verseny a legígéretesebb projekteket díjazza, és kiemelt teret biztosít számukra, ahol a látogatók testközelből ismerkedhetnek meg és csodálhatják meg ezeket az elképzeléseket.

flormart 2023 olaszorszag 06

További információért látogasson el a hivatalos weboldalra (angol nyelven): flormart.it/en.

Képek: flormart.it

A résztvevőktől a Hobbikert Magazin szerkesztősége örömmel fogad élménybeszámolót, fotókat, infókat.

(x) Ez az írás partneri tartalom, de nem fizetett hirdetés.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR