Ha megmaradt a bejgli, akkor ne várjuk meg, míg teljesen megszárad, inkább készítsünk belőle finom bejglipudingot. Itt van néhány fotó, hogy hogyan.
Mi legyen a megmaradt bejgliből? Hát egy finom sült puding...
A bejgli sokáig eláll, de már lehet, hogy kissé száraz. Ezért süssünk belőle kenyérpudingot. Ilyen sütit készíthetünk mindenféle megmaradt kalácsból, piskótából is.
Kell hozzá némi kis tejszín (3 dl), tej (kb. 3 dl), 2 tojás sárgája, cukor - ezeknek a keverékével kell felönteni a kivajazott tepsibe szépen lerakott, szilvalekvárral megkent felszeletelt bejglit, egy evőkanálnyi olvasztott vajjal megcsorgatni, majd zsupsz a sütőben megsütni ropogósra 30-35 perc alatt 150 fokon.
Tehetünk bele egy kis narancshéjat is, tálalhatjuk egy kis mézeskalács sziruppal, fahéjas szilvalekvárral...