Hogyan frissítsd fel a bejglit? Készüljön belőle puding!

Hogyan frissítsd fel a bejglit? Készüljön belőle puding!

Ha megmaradt a bejgli, akkor ne várjuk meg, míg teljesen megszárad, inkább készítsünk belőle finom bejglipudingot. Itt van néhány fotó, hogy hogyan.

Mi legyen a megmaradt bejgliből? Hát egy finom sült puding... 

A bejgli sokáig eláll, de már lehet, hogy kissé száraz. Ezért süssünk belőle kenyérpudingot. Ilyen sütit készíthetünk mindenféle megmaradt kalácsból, piskótából is.

Megmaradt

Kell hozzá némi kis tejszín (3 dl), tej (kb. 3 dl), 2 tojás sárgája, cukor - ezeknek a keverékével kell felönteni a kivajazott tepsibe szépen lerakott, szilvalekvárral megkent felszeletelt bejglit, egy evőkanálnyi olvasztott vajjal megcsorgatni, majd zsupsz a sütőben megsütni ropogósra 30-35 perc alatt 150 fokon.

Nagyon finom...

Tehetünk bele egy kis narancshéjat is, tálalhatjuk egy kis mézeskalács sziruppal, fahéjas szilvalekvárral...

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR