Csapadékos az idő? A strandolóknak szívás, a gombászoknak viszont maga a paradicsom! A bőséggel termő őzlábakkal két kosarat is megtöltöttünk, hogy végül nagyon de nagyon finom gombasültet készíthessünk.
Kecskesajttal grillezett őzlábgomba Kaldeneker György konyhájából
Hozzávalók
- 4-5 nagyobb tányérú őzlábgomba
- 10 dkg lágy kecskesajt
- olívaolaj
- darált bors
- kakukkfű
- hagymalekvár
- őzlábgomba
Elkészítés
A gombák tönkjeit törjük ki, majd csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot és tépkedjünk rá friss kakukkfüvet. Felhevített serpenyőben erős lángon mindkét oldalát pirítsuk meg. Tegyük egymás mellé egy nagy tepsibe a gombákat, és szeleteljük mindegyikre a sajtból. Tálalás előtt toljuk be a grillbe, hogy a sajt rápiruljon. Tálaláskor szórhatunk rá rukkolát, majd kanalazhatunk a sajtra hagymalekvárt. Megcsorgathatjuk balzsamecettel is. Isteni lesz!
Utóirat
Két óvintézkedés betartását javasoljuk kezdő és haladó gombászoknak egyaránt:
- Csak olyan gombát gyűjtsünk, amelyet biztosan azonosítani tudunk. Ismeretlen vagy bizonytalanul felismert gombát ne szedjünk össze.
- A begyűjtött gombát mutassuk be a vizsgázott gombaszakértőknek.