Őzláb és kecskesajt a grillben összetart

Őzláb és kecskesajt a grillben összetart

Csapadékos az idő? A strandolóknak szívás, a gombászoknak viszont maga a paradicsom! A bőséggel termő őzlábakkal két kosarat is megtöltöttünk, hogy végül nagyon de nagyon finom gombasültet készíthessünk.

Sok-sok őzláb

Kecskesajttal grillezett őzlábgomba Kaldeneker György konyhájából

Hozzávalók

  • 4-5 nagyobb tányérú őzlábgomba
  • 10 dkg lágy kecskesajt
  • olívaolaj
  • darált bors
  • kakukkfű
  • hagymalekvár
  • őzlábgomba

Elkészítés

A gombák tönkjeit törjük ki, majd csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot és tépkedjünk rá friss kakukkfüvet. Felhevített serpenyőben erős lángon mindkét oldalát pirítsuk meg. Tegyük egymás mellé egy nagy tepsibe a gombákat, és szeleteljük mindegyikre a sajtból. Tálalás előtt toljuk be a grillbe, hogy a sajt rápiruljon. Tálaláskor szórhatunk rá rukkolát, majd kanalazhatunk a sajtra hagymalekvárt. Megcsorgathatjuk balzsamecettel is. Isteni lesz!

Őzlábak

Utóirat

Két óvintézkedés betartását javasoljuk kezdő és haladó gombászoknak egyaránt:

  1. Csak olyan gombát gyűjtsünk, amelyet biztosan azonosítani tudunk. Ismeretlen vagy bizonytalanul felismert gombát ne szedjünk össze.
  2. A begyűjtött gombát mutassuk be a vizsgázott gombaszakértőknek.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR