Idén időben vesd el a paprikamagot!

Idén időben vesd el a paprikamagot!

Kiültetésig meleg helyen cseperedhetnek a palánták.

A paprika szabadföldi termesztésének van egy-két alapszabálya, amit ha betartunk, csodás zöldséget nyerünk a családnak.

Napos, szélvédett helyen a Pusztagold  paprika a szabadföldön is kielégítő mennyiségű és aromájú termést hoz. A Liebesapfel  hagyományos vastag húsú, lédús paradicsompaprika, amely zöldből pirosra érik, miközben egyre édesebb lesz. Februártól március végéig lehet elvetni, de kiültetni csak május közepén, a fagyosszentek után szabad.

paprikamag idoben vesd el 01

Mindkét fajta szabad beporzású, vagyis saját vetőmagot nyerhetünk. Az ültetési időszakban sok biokertészetben árusítanak előhajtatott cserepes palántákat.

Pikírozás (francia eredetű szóból származik), vagyis a magoncok átültetését jelenti a hajtató-tálcáról külön cserepekbe, hogy elég hely, levegő és fény legyen a növekedéshez. Ideális időpont, amikor a csíralevelek után két valódi levél is kifejlődött.

paprikamag idoben vesd el 03

A földből való kiemelésre és az új ültetőlyuk kifúrására szolgáló pikírozó pálca megkönnyíti az átültetést, de ha ez nincs, egy ceruzát is használhatunk. A paprikát és a paradicsomot mélyebbre kell ültetni, mint előtte volt, a káposztát és a salátát magasabbra. A gyökértövet takarja föld.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR