Így tartsd lendületben ősszel a kertet

Így tartsd lendületben ősszel a kertet

Szeptemberben nemcsak vethetünk a konyhakertbe, de lendületetet is adhatunk néhány növénynek a gondos őszi ápolással. 5 tipp!

5 olyan érvünk is van, amelyek amellett szólnak, hogy korai még elfejtenünk a zöldségeskertünket. A gondos kertész ilyenkor már a jövőt tervezi. Nézzük meg, hogy milyen teendők adódnak most a szeptemberi kertben.

1. A legtöbb zöldség vetésére ugyan tavasszal és ősszel kell sort keríteni. Vannak szép számmal olyanok is, amelyeket nyár végén ültethetünk. Ezek november végéig szedhetők, közéjük tartozik az őszi spenót. Ugyancsak ilyen a zöldhagyma, a petrezselyem. A tépősaláta, a fejes saláta és a hónapos retek vetése esetén is még idén ősszel élvezhetjük a termést.

ezt vesd osszel 01

2. A téltűrő fűszernövények közül sokat most is ültethetünk, ilyen a citromfű, a menta, a tárkony. Sőt a bordáskel, amelyet alig másfél hónap után be is takaríthatunk.

3. A szabadföldi saját paradicsom páratlanul zamatos. A folyamatos virágzáshoz és termésfejlődéshez mostanában még trágyázzuk meg a növényeket speciális paradicsomtrágyával.

ezt vesd osszel 03

4. A biokertészkedést szívesen kipróbálók hígított csalán vagy fekete nadálytőfőzettel trágyázhatják a paradicsomot. Ehhez 1 rész növényfőzetet kell 20 rész vízhez keverni.

5. Ha augusztus legvégén, szeptember elején a cukkini és a többi tökféle már kevesebbet virágzik, vagy lehullanak a meglévő virágaik, lazítsuk fel a talajt a növény körül, és erőteljesen dolgozzunk a talajba zöldségtrágyát. Óvatosan, mert a tökfélék gyökere nem hatol mélyre a talajban.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?