Így távolíthatjuk el a fekete diófoltokat a kezünkről

Így távolíthatjuk el a fekete diófoltokat a kezünkről

Az idő segít.

Egyre többen szembesülnek a problémával, hogy tiszta fekete lesz a kezük, miután a diót megpróbálták kiszedni a burkából. Normális esetben erre a műveletre nincs szükség, ha megérik a dió, lehullik, a burok felreped és a termés kiesik belőle.

fekete diofoltokat kezunkrol 03

Az utóbbi időben azonban a dióburok-fúrólégynek "hála", a fákon alig akad olyan termés, amelynek ne lenne fekete a burka. Aki szeretné menteni a menthetőt, az minél előbb kiszedi a diót a burokból, ami persze nyomot hagy a kézen.

Az interneten is utánanéztünk annak, hogy milyen tippeket ajánlanak, és Olvasóinkat is megkérdeztük a bevált praktikákról. A legtöbben a citromlevet javasolják, vagy a citromsavat, borkősavat, esetleg citrompótlót. Érdemes citromsavat tartalmazó készítményeket is kipróbálni, mint például a szappan. A Notino online drogéria kínálatában garantáltan talál ilyen terméket. A jó hír, hogy ha a vásárlás során bevált egy Notino kupont, még spórolhat is.

fekete diofoltokat kezunkrol 02

Aki nem félti a bőrét, az ecettel, kávézaccal, cigarettahamuval, Ultra Dermmel vagy Domestossal próbálja eltüntetni a csúnya foltot (utóbbit kifejezetten nem javasoljuk). Körömkefével is lehet egy kicsit javítani a helyzeten.

Többen ajánlják, hogy húzzunk kesztyűt, persze abban nem megy olyan könnyen a pucolás.

fekete diofoltokat kezunkrol 04

A legtöbben pedig egyetértenek abban, hogy ezeket a foltokat általában csak halványítani lehet és idő kell ahhoz, hogy lekopjanak.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR