Diópucolási technikák a konyhában: 5 + 1 tippvideó a dió feltörésére

Diópucolási technikák a konyhában: 5 + 1 tippvideó a dió feltörésére

A diótörésnek számos módja létezik, és akinek van diófája vagy évente vásárol diót a piacon, igyekszik ezt a munkát minél gyorsabban, egyszerűbben elvégezni. Lássuk, ki milyen technikát alkalmaz a legszívesebben!

1. Diótörés egyszerűen!

Ezt a módszert elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek fontos, hogy a dió héja szépen kettéhasadjon és egyben maradjon. Az sem mellékes, hogy apró dióhéjdarabok sem fognak szanaszét repülni diótörés közben, így a takarítást is megspórolhatjuk. Vegyünk tehát egy haltisztító deszkát és helyezzük a diót a rajta található kúpos szeg tetejére:

 

2. Diótörés másképpen

Tóth Géza egy ügyes karos szerszámot használ a diótöréshez. Egy hasonlót az ügyes kezű ezermesterek akár maguk is percek alatt össze tudnak állítani. Az egyszerű eszköznek köszönhetően kalapács nélkül, könnyebben, csendesebben, biztonságosabban lehet diót pucolni. Társasházakban különösen ajánlott! ;)

 

3. Diótörő, a kézi diótörők királya...

Ebben a videóban egy nagyon profi diótörő eszközt csodálhatunk meg használat közben. Kérdés, hogy a szezonon kívül mi más pucolására lehet még igénybe venni? Szívesen fogadjuk a tippeket!

 

4. Diótörő-készítés házilag, hogy legyen dió a bejglihez! | Green Cottage DIY

A Green Cottage DIY videója egy egyszerű karos diótörő készítését mutatja be lépésről lépésre, hogy karácsonykor se maradjon el a bejgli. Mindössze némi hulladék fa és pár csavar kell hozzá.

 

5. Kézi diótörő többféle csonthéjas gyümölcshöz | tescomavideo EN

Bizonyára sokaknak ismerős ez a praktikus kézi eszköz, amelyet különböző nagyságú csonthéjas termések héjának összeroppantásához terveztek. A kialakításának köszönhetően a dión kívül mandulát és mogyorót is könnyen törhetünk vele. A legnagyobb előnye talán, hogy ha éppen nem használjuk, elfér a konyhai mindenes fiókban is.

 

+ 1. Spirális rugós diótörő | Best Stuff

Ennek a remekbe szabott, találékony eszköznek a báját valóban az egyszerűsége adja. Nagy előnye, hogy a dióhéjdarabok nagyja  a rugón belül marad.

 

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR