Íme, az olvasók extra szúnyogriasztó praktikái

Íme, az olvasók extra szúnyogriasztó praktikái

A hobbikert.hu 13+1 szúnyogriasztó tippje ihletet adott sok olvasónak, hogy megossza saját megfigyeléseit. Köszönjük, továbbítjuk!

VANÍLIA ILLAT (Judit)

Érsekújvári olvasónk a szobába helyezz egy darabka vaníliarudat vagy akár egy zacskó kibontott vaníliás cukrot. Gyérít!

Talán ennyi elég lesz

BASSZUS (Roland)

A mélynyomó hangos basszus hangja távol tartja a szúnyogokat (és elősegíti a szomszédokkal való gyakori kapcsolattartást). Szegedi olvasónknak, Rolandnak a ventilátor is bevált.

LÁBSZŐR, FÜST, ÁLDOZAT (Krisztián)

Tiszakeszi olvasónk rögtön három bevált tippet is megoszt. A lábszőr magától értetődő megoldás, amely egyébként nemcsak szúnyogos időben, hanem télen is hasznos, melegen tart. Lényeg, hogy növésiránnyal szemben fel kell borzolni a tökéletes hatékonyság érdekében.

Krisztián további ötlete a tábortűz, amely nem csak hangulatos, hanem füstöl is, így elhajtja a szúnyogokat.

A harmadik és rendkívül egyedi megoldás a szúnyogistennek felkínált áldozat, azaz olyasvalakit kell magunkkal vinnünk, akit nálunk jobban szeretnek a szúnyogok. Az ilyen „édes vérű" egyén szúnyogos időben valódi kincs!

TURMIX, FOKHAGYMA (Georgina)

Kalocsai olvasónk a fokhagymát bizonyítottan hatásosnak tartja, de ajánl helyette egy hasonlóan eredményes, azonban kevésbé büdös megoldást: "75 ml vízben összekeverünk fahéjat, szegfűszeget citromhéjat és vanília aromát".

PORSZÍVÓ (Krisztián)

Gyerekes családapaként olvasónk a porszívó használatát javasolja akkor, ha a szúnyog már a szobában van és szeretnénk elkerülni a véres foltokat a festett falon. Ügyes!

MIKROSZÁLAS POROLÓ (Julianna)

Békéscsabai olvasónk azt tapasztalta, hogy a Vixi gyártmányú mikroszálas poroló befogja a szúnyogot. Elsősorban a reggeli időszakban, lusta szúnyogalanyokon működik, viszont a vadászat közben a falon is összegyűjti a port, úgyhogy dupla a haszon!

HASZONTALAN ELEKTROMOS SZÚNYOGIRTÓ (András)

Budapesti olvasónk az elektromos szúnyogirtót próbálta ki, amely egyetlen szúnyogot sem fogott egy olyan napon, amikor felhőkben szálltak a vérszívók az eszköz körül. Viszont egy fátyolka (amely szúnyogot eszik) beletévedt és majdnem odaveszett, hurkapálcával kellett kisegíteni a rácsok közül. Az eszköz egyébként eladó, eszmei értéke nulla forint, de olvasónk ad mellé egy százast annak, aki viszi. (Frissítés: el sem hisszük, de elkelt).

VAPE LAP + VANÍLIÁS CUKOR (Ilona)

Körösladányi olvasónk a VAPE lapot használja évek óta, éjjel-nappal, nyitott ablaknál. A szagát érezni lehet, de működik, különösen akkor, ha az ablakpárkányra kiszórunk egy zacskónyi vaníliás cukrot, amit hetente cserélünk.

SÖR KÜLSŐLEG (Krisztián)

A Krisztiánok nagyon aktívak a szúnyogok elleni innovatív védekezésben, bizonyítja komáromi olvasónk, aki a harmadik Krisztián a sorban. A sörös testkenést javasolja, hivatkozva arra, hogy a sörben B-vitamin van, amelynek a szaga nem tetszik a szúnyogoknak (sem). Aggodalomra semmi ok, a sörből külsőleg csak 1 dl fogy el egy takarékos kenegetés után.

Jut is, marad is

Melyiket próbáljuk ki?

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR