Kertkiállítás nyílik húsvét előtt egy héttel: érdemes elmenni?

Kertkiállítás nyílik húsvét előtt egy héttel: érdemes elmenni?

A Gardenexpo 2024 szerintünk megér egy fél napot, ha valaki ötletekre vadászik és szeretne idén a kertjével foglalkozni.

gardenexpo 2024 18

Az első tavaszi kiállítás

2024. március 22-én pénteken nyit és vasárnap estig tart az egyik legnagyobb kertészeti kiállítás Budapesten. A helyszín a Budapest Sportaréna, vagy ahogy mostanában hívják, a Papp László Sportaréna. Az óriási stadion jó helyszínnek bizonyult, mert évek óta itt rendezik be a kertészeti kiállítást. Tizenhat éve van Gardenexpo (a részletekért kattints ide), volt már erős és gyenge éve is, de azt meg kell hagyni, hogy egyre tapasztaltabb lett időközben a szervező, és visszajár a kiállítók és látogatók jó része is. Nagy előnye, hogy mivel a szeszélyes márciusi időpontban van, akkor is minden rendben, ha esős az idő, hiszen zárt térben van minden, nincs időjárás-kockázat.

gardenexpo 2024 13

Ötletekért és nézelődni jönnek

A látogatók nézelődnek, ötletelnek, együtt gondolkodnak a helyben megjelent szakemberekkel, aztán tervekkel teli fejjel távoznak. Az már csak később derül ki, hogy lesz-e is a tervekből valami. De ha lesz, akkor – saját tapasztalatból mondjuk – emlékezni fogunk rá, hogy azt a “kiállításon” mutatták meg nekünk. A rendezői leírásban ez szerepel:

gardenexpo 2024 12

“A kertépítéshez szükséges eszközök mellett kerti bútorok, árnyékolók, kerti gépek és szerszámok, grillek, kültéri világítás, medencék, szaunák, öntözéstechnika és inspirációban gazdag bemutatókertek várnak tavasszal.” – ami igaz is. Ráadásul újabbak a kiállított dolgok, mint a kereskedelemben, mert a rendezvényen való megjelenést sokszor a gyártók támogatják, akik szeretnének büszkélkedni a frissen piacra dobott termékeikkel és szolgáltatásaikkal. Szóval ha valaki a kertészeti szakmában dolgozik, akkor neki ez jóval több, mint tavaszi program, kvázi szakmai továbbképzésként is tekinthet rá.

gardenexpo 2024 14

Ki lehet hozni ingyenesre is

Jegyet venni előre is lehet, a kiállítás honlapján, 4000 forintért (felnőtt), ami a helyszínen 5000 forint, de van a helyszínen kedvezményes jegy a diákok, nyugdíjasok és családok számára. Hat év alatt ingyenes a belépés. Jó hír, hogy a jegyek ára később levásárolható az Oázis kertészetben, így ha valaki eleve szeretne venni ezt-azt, akkor kihozhatja a látogatás költségét nullára.

gardenexpo 2024 15

A hétvégén a környéken könnyen és ingyen meg lehet állni autóval, illetve a bejárattól méterekre van a Stadion nevű helyközi autóbusz pályaudvar. A budapestiek pedig érkezhetnek az 1-es villamossal vagy a 2-es metróval, illetve egy halom trolival vagy busszal.

gardenexpo 2024 16

Nem jó semelyik nap? Van másik!

Ha valaki a Gardenexpo kiállítást idén lekési, akkor egy hónap múlva megpróbálhatja pótolni az élményt a “tavaszkert” néven futó, szintén többnapos kiállítással, amelyet a volt Kertészeti Egyetem Villányi úti területén, 2024. április 19-21-én rendeznek majd meg. De aki a növényeket szereti annyira, hogy rászánja az időt, inkább menjen el idén mindkét helyre!

gardenexpo 2024 17

gardenexpo 2024 20

gardenexpo 2024 19

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR