Készítsünk ízletes savanyúságot cukkiniből télire

Készítsünk ízletes savanyúságot cukkiniből télire

Ízek az üvegben.

Amennyiben bőven van cukkinink nyáron, tegyünk el belőle télire is! Egy könnyen elkészíthető, ecetes savanyúság receptjét mutatjuk.

Hozzávalók:

  • 5 kg cukkini
  • 5 nagy hagyma
  • 6 evőkanál só

Hozzávalók a léhez:

  • 1/2 liter ecet
  • 1/2 liter olaj
  • 1 evőkanál bors
  • 5 evőkanál cukor

Ezenkívül minden üvegbe kerül még:

  • 3 babérlevél
  • 3 szegfűszeg
  • 3 szem bors

Vágjuk a cukkinit kockákra (kb. 1 cm-esekre), a hagymát pedig karikázzuk fel. A két hozzávalót tegyük egy nagy edénybe, sózzuk be és hagyjuk min. 3 órán át pihenni.

Ezt követően a szósz hozzávalóit is keverjük össze és forraljuk fel.

A sterilizált befőttesüvegekbe tegyünk 3 babérlevelet, 3 szegfűszeget és 3 szem borsot. Ezután a cukkini-hagyma keveréket pakoljuk az üvegekbe és öntsük le a felforralt lével.

A lezárt üvegeket további 15 percig még főzzük 80 °C-on. Hagyjuk legalább egy hónapig felbontatlanul a zöldségeket, hogy az ízek összeérjenek.
Az elkészült savanyúság nagyon finom, testes ízzel, ropogós hagymával. Akár évekig eláll a kamrában.

Receptötlet innen: NANU

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR