Készítsünk kokedamát orchideából

Készítsünk kokedamát orchideából

Mohagömb.

Az orchideák különleges növények, nincs szükségük edényre, mivel a nedvességet és a tápanyagot a levegőből veszik fel. A cserép igazából a stabilitás miatt fontos számukra. Az orchideák így kiválóan alkalmasak kokedama létrehozására. A házilag is elkészíthető kokedama a japánok körében népszerű és igen látványos növénynevelési forma. Megfelelő gondozás mellett a kokedamák sokáig díszítik a lakást.

A következő hozzávalókra lesz szükségünk:

kokedamat orchideabol 02
Hideg Gergely

Így készül a kokedama:

1. Először is vegyük ki a papucsorchideát a műanyag cserépből (természetesen más orchideát is használhatunk).

2. A mohát bugyoláljuk a növény gyökere köré, ha lehet, az egész gyökérlabdát fedje a moha.

3. Végül rögzítsük a mohát dróttal. A hosszabb élettartam érdekében a mohagömböt nedvesen kell tartanunk, virágpermetező flakon segítségével.

 

Bevezető kép: thejoyofplants.co.uk

Korábban írtunk róla:

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

A gyümölcsfákat külön-külön bemutató filmek alkalmasak arra, hogy a kertészkedők egy életre elsajátítsák a metszés tudományát.

A jól metszett gyümölcsfák pedig sokkal szebb és nagyobb mennyiségű gyümölcsöt teremnek majd számukra.

A tanfolyam DVD és a hozzá tartozó kiskönyv ide kattintva rendelhető házhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?