Készítsünk kokedamát orchideából

Készítsünk kokedamát orchideából

Mohagömb.

Az orchideák különleges növények, nincs szükségük edényre, mivel a nedvességet és a tápanyagot a levegőből veszik fel. A cserép igazából a stabilitás miatt fontos számukra. Az orchideák így kiválóan alkalmasak kokedama létrehozására. A házilag is elkészíthető kokedama a japánok körében népszerű és igen látványos növénynevelési forma. Megfelelő gondozás mellett a kokedamák sokáig díszítik a lakást.

A következő hozzávalókra lesz szükségünk:

kokedamat orchideabol 02
Hideg Gergely

Így készül a kokedama:

1. Először is vegyük ki a papucsorchideát a műanyag cserépből (természetesen más orchideát is használhatunk).

2. A mohát bugyoláljuk a növény gyökere köré, ha lehet, az egész gyökérlabdát fedje a moha.

3. Végül rögzítsük a mohát dróttal. A hosszabb élettartam érdekében a mohagömböt nedvesen kell tartanunk, virágpermetező flakon segítségével.

 

Bevezető kép: thejoyofplants.co.uk

Korábban írtunk róla:

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR