Kezdődik a nyári hagymás, gumós virágok ültetése

Kezdődik a nyári hagymás, gumós virágok ültetése

Vibráló színek.

Dáliák, begóniák, kála és társai: a szépséges, erős színű, vibráló nyári virágokról idejében kell gondoskodnunk. Amint elmúlik az éjszakai fagyok veszélye, megkezdődik a nyári hagymások és gumósok ültetési időszaka. Várjunk azonban még egy kicsit, amíg az éjszakai hőmérséklet újra emelkedni nem kezd. Ha időben cselekszünk, akkor júniustól októberig gyönyörködhetünk majd a színes virágpompában a kertben vagy az erkélyen.

nyari hagymas gumos kezdodik 05

A nyári hagymásokat minden gond nélkül kombinálhatjuk az ágyásban lévő évelőkkel, amennyiben találunk számukra egy napos helyet. Ültetéskor vegyük figyelembe a növény várható magasságát: a magasabbak kerüljenek hátra, az alacsonyabbak előre az ágyásban.

nyari hagymas gumos kezdodik 02

Ahhoz, hogy a teraszon nyári vidám hangulatot teremtsünk, ültessük a hagymásokat cserépbe, dézsába vagy virágládába. A dáliának például léteznek mutatós, alacsonyabb törpeformái is. A cserépben lévő hagymások, gumósok ideálisak a késő nyári kopasz foltok befedésére is az évelőágyban, de arra is, hogy egy gyorsan színt vigyenek a kertbe.

nyari hagymas gumos kezdodik 04

A nyári hagymások hagymáját, gumóját tegyük néhány órára az ültetés előtt egy tál vízbe, vagy pedig alaposan öntözzük be őket közvetlenül az ültetés után. A bőséges nedvesség gondoskodik a gyors begyökeresedésről. Ültessük a hagymásokat napos helyre, laza talajba, és kb. kétszer olyan mélyre, amekkora a hagyma. Kivételt jelentenek a dáliák és begóniák: ezek csak néhány cm-rel kerüljenek a felszín alá, mert a nap melege elősegíti a gyors növekedésüket.

nyari hagymas gumos kezdodik 03

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR