Tavasszal is ültethetjük ezeket a hagymásokat és gumósokat

Tavasszal is ültethetjük ezeket a hagymásokat és gumósokat

5 szépség.

Hagymás növényeket nem csak ősszel, de tavasszal is ültethetünk. Ezek a növények nem feltétlenül igényesek, a szellőrózsa például meglepően kevés törődéssel beéri, de a csicsókával sincs sok teendőnk.

Amarillisz

Az elsősorban szobanövényként ismert amarillisz is ide tartozik. A valódi amarillisz egy nyáron virágzó hagymás növény, amely Dél-Afrika szubtrópusairól származik és a kerti ágyásokban is helyet találhat magának.

hagymasokat gumosokat tavasszal 02

Szellőrózsa

Az elegáns, törékeny virágok megtévesztőek lehetnek, a szellőrózsa ugyanis meglepően könnyen nevelhető. Vad és nemesített fajai és fajtái egyaránt elérhetőek.

hagymasokat gumosokat tavasszal 03

Dália

A megfelelő ápolás és körülmények mellett a dália késő őszig virít, akkor viszont fel kell szednünk a gumókat az átteleltetéshez. A dáliák számos színben és virágtípusban léteznek, igen kedveltek.

hagymasokat gumosokat tavasszal 04

Liliomok

A liliom is beéri kevés törődéssel, jó minőségű talajban a hagymák akár télre is a földben maradhatnak. Rengeteg színben kápráztatnak el minket a virágok, lenyűgöző a választék.

hagymasokat gumosokat tavasszal 05

Csicsóka

Az élénksárga virágú növény nagyon népszerű a méhek és más rovarok körében. Napos, meleg helyen érzi igazán jól magát. Az ehető gumók sokoldalúan elkészíthetők, vitaminban és ásványi anyagokban is gazdagok.

hagymasokat gumosokat tavasszal 06

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR