Kültéri dekoráció az év végi ünnepekre: jussanak főszerephez a természetes alapanyagok!

Kültéri dekoráció az év végi ünnepekre: jussanak főszerephez a természetes alapanyagok!

Karácsonyra díszítsük fel a bejáratot, teraszt, tornácot fenyőgallyakból, bogyós ágakból, különböző termésekből összeállított kompozíciókkal!

A ház körül és a teraszon szívet melengető hangulatot teremtenek a téli ünnepeket megidéző dekorációk.

Edényeket, cserepeket egyszerűen töltsük meg fenyőággal, tobozzal, növényi terméstokokkal, dióval. Tegyünk rá egy-két karácsonyi díszgömböt.

kulteri dekoracio ev vege 08

A fenyőágak, melyek könnyen rögzíthetők a kordonon, védik a dézsás rózsát a hidegtől, a látvány pedig karácsonyfára emlékeztet. Színes gömbökkel, fényfüzérrel lehet díszíteni, a földet pedig fagyalbogyóval takarjuk be.

kulteri dekoracio ev vege 02

Szívesen látott téli szépségek a dérbabér, az örökzöld puszpáng, a cserepes díszfüvek. Most egy-két kiegészítővel még tetszetősebbé tehetjük.

kulteri dekoracio ev vege 09

Ágakat fonjunk össze kerek formára, a madáreledelt helyezzük egy hálóba, amelyből a madarak ki tudják szedni az eleséget. Faágakat, díszbogyókat és a madáreledelt egy díszszalaggal kössük fel a koszorú közepébe.

kulteri dekoracio ev vege 03

Ajándék az erdőből: zuzmóval benőtt ágakból köpenyt készíthetünk az üveg mécses-tartóra. A különböző hosszúságú ágdarabokat úgy helyezzük el, hogy szorosan egymás mellett legyenek az edény aljánál, amit jól összedrótozunk. Jutazsinórral kössük körül, mindezt műhóval fújjuk be, ami a téli erdő hangulatát idézi fel.

kulteri dekoracio ev vege 07

Egy egyszerű bádogedényt gyönyörű dísszé varázsolhatjuk. Tegyünk az edénybe egy csokor fenyőágat, magyalt és fagyöngyöt. Helyezzük el egy faládikóba, tegyünk bele mohát, és az edényt rakjuk körbe tobozzal és almával.

kulteri dekoracio ev vege 04

A törpefenyő nagyon lassan nő, és nem csak karácsony este, hanem sok éven keresztül szívesen látott vendég a teraszon. Akasszunk rá fenyőtobozokat.

kulteri dekoracio ev vege 05

A somfának nem csak a színe szép, hanem az ágai is hajlékonyak, ezért alkalmasak kosárfonásra. Készíthetünk belőle például egy mécses tartót a teraszra. A somfa ágait meghajlítva, alul-felül kössük össze és rögzítsünk hozzá fenyőágakat, tobozokat. A közepébe helyezzük el a gyertyát, amit egy pohárba raktunk. Csak kicsi gyertyát használjunk, nehogy problémánk adódjon.

kulteri dekoracio ev vege 10

Hunyor virágunknak nem árt a hideg. Fából csillagokat faragunk ki, a műanyagcserepeket vegyük körbe mohával, majd a csillagokat ragasztópisztollyal a cserépre ragasztjuk. Mindezt a teraszon állítsuk egy szánkóra.

kulteri dekoracio ev vege 06

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR