Lótetű szabadult a kertembe. Mit tegyek?!

Lótetű szabadult a kertembe. Mit tegyek?!

Lassan hervadni el, mint a virág, amelyen titkos féreg foga rág - ezt tapasztaltam én is. Mérget nem akartam kiszórni, de valamivel védekezni kell.

Az enyhe télnek köszönhetően sok rovar telelt át a kertjeinkben, amik mostanra sok bosszúságot okozhatnak a kertkedvelőknek. Különösen a talajlakó kártevőkre érdemes figyelni, amiket ha későn veszünk észre sok esetben az egész növényállományt kipusztíthatják.
Íme, a talajlakó kártevők gyilkosa!

Lótetű

Egyik kedves olvasónk tapasztalatait szeretnénk megosztani, aki sokat küzdött a lótücsök ellen!

"Azzal kezdeném, hogy egy 6 lakásos sorházban lakok, ami előtt kb. 600 nm a telek. A terület talajlakó kártevők által nagyon fertőzött! 2013-ban 24 db lóférget fogtam ásóval és kapával, illetve úgy hogy a járatába fújtam csótányírtót. Ami ugyan megölte, csak az a baj, hogy a méreg így a földbe került.

Nem hagyott nyugodni a lóférgek elleni harc, hogy találjak valami szert, ami hatásos ellenük és a környezetet sem károsítja! Sokat kutakodva az interneten, jutottam el az Artis nevű mikrobiológiai készítményig.

Lótetű

Artis használata előtt

2014. február végén ültetett jégcsapretkek el votlak feketedve megrágta valamilyen bogár, így sokat kellett kidobni. Az újhagymát megköpte a hagymalégy kb. 80 db-ot kellett kidobni és rengeteg túrás, kirágott cékla, karalábé, amit valószínű a lótücsök okozott.

Artis használata után

Április végén újra ültettem retket, ami sokkal szebb lett és nem volt elrágva. A hagyma közül 2-3 darabot kellett kidobni a 200 db-ból, kevesebb volt a túrás és szépen növekvő veteményes kertet láthattam!

Általánosságban annyit még, hogy minden szebb lett a kertben, karalábé, sprágatök, cékla, hagyma, retek, sárgadinnye.

Az Artis készítményt 2014.05.17-én permeteztem ki 20 liter vízhez 2 dkg-t használva és azt tapasztaltam, hogy 5 nap múlva 2014.05.22-re hatott is a készítmény.

Mivel a közvetlen szomszédom nem műveli a kertjét, onnan jöttek át lóférgek, ezért újra permeteztem 2014.05.25-én.

Leírni elég nehéz amit tapasztal az ember, de egy biztos, hatásos szer a talajlakó kártevők távol tartására, mivel kedvezőtlen életkörülményeket teremt számukra és nem csak a lóféregnek, hanem a többi káros rovarnak is.

Amit még fontos megemlíteni, hogy az Artis egy magyar termék.

Nem tudom elmondnai mennyire örültem annak, hogy így használ a talajlakó kártevők ellen. Csak egyet tudok mondani, ki kell próbálni és nem fog csalódni az ember." Bihari János

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?