Macskát uborkával ijesztgetni menő?

Macskát uborkával ijesztgetni menő?

Ha esetleg azt gondoltad, hogy vicces a macskádat uborkával megijeszteni... gondold át újra!

Napi rendszerességgel küldenek nekünk barátaink, ismerőseink a neten lelt vicces macskavideókat. Így jutott el hozzánk a "Macskák és uborkák" címmel vészesen terjedő, szórakoztatónak szánt összeállítás is. Megnéztük a videót, a véleményünk pedig röviden és tömören az, hogy ez nem vicces.

 

 

Mi ez a különös ellentét a macskák és az uborkák között?

Szerző: hobbikert.hu2015. november 16.

 

Nem vicces, MÉGPEDIG EZÉRT

Talán túlságosan érzékenyek lennénk? Nem erről van szó. Aki pusztán a saját szórakoztatására megijeszti a macskáját, felesleges stresszt okozva ezzel az állatnak, az egyáltalán nem mondható lelkiismeretes gazdának.

Szakértők szerint ugyanis a macskák minden ismeretlen, hirtelen megjelenő tárgyat gyanakodással fogadnak, hiszen lehet az kígyó vagy más ragadozó. Ez váltja ki ezt a menekülési reakciót, mely nem konkrétan az uborkának szól, hanem a váratlan helyzetnek.

macskak vs uborkak 01

Nem véletlen, hogy az állatok viselkedését tanulmányozó kutatók véleménye is egybehangzóan az, hogy nem helyes rémisztgetnünk a bennünk feltétel nélkül megbízó házi kedvencünket. Ha ráadásul mindezt csupán a "tréfa" kedvéért tesszük, ezzel a saját emberiességünket kérdőjelezzük meg.

macskak vs uborkak 02

Őszintén reméljük, hogy "Macskák és uborkák" videóőrület nem nyílt állatbántalmazásban fog kicsúcsosodni. A videón látható rémisztgetés ugyanis se nem menő, se nem szellemes, így tovább nem fokozható. A felelősségteljes és szerető gazdik nem rémisztgetik a jószágukat szánt szándékkal. Ellenkezőleg, minden helyzetben igyekeznek a kedvencüket védelmezni, megóvni.

Azt üzenjük tehát a macskájukat uborkával ijesztgető embereknek, hogy ne tegyék! Akik pedig tervezték, tegyenek le róla, mert nagyon rossz ötlet. Uborkával inkább a csótányokat sokkoljuk!

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR