Meseszép, jégbe zárt kerti dekorációs ötletek

Meseszép, jégbe zárt kerti dekorációs ötletek

Téli dísz.

Az adventi időszakban feldíszítjük a lakást, mikulásvirággal, koszorúval, illatgyertyákkal készülődünk az ünnepekre. Ne feledkezzünk meg a kertről sem: ilyenkor ugyan kopár, de némi dekoráció segítségével kinn is adventi hangulatot varázsolhatunk.

A kültéri díszekhez ráadásul a kert kincseit is felhasználhatjuk. A jeges mécsesekhez, dekorációkhoz használhatunk színes bogyókat, például csipkebogyót, madárberkenyét, somot, galagonyát, valamint fenyőágakat, vágott virágokat, száraz leveleket, vagy bármilyen friss vagy szárított növényi részt, termést, virágot.

jegbe zart dekoracios otletek 02

Így készül a fagyos lámpácska 4 lépésben:

1. A kerek lámpácskához két virágcserépre lesz szükségünk: egy nagyobbra és egy kisebbre. Használhatunk sütőformát is, a lényeg, hogy a két rész alakja hasonló, mérete eltérő legyen. A nagyobb tartót töltsük meg vízzel (kb. a harmadáig).

2. Ezután tegyük bele a kisebb cserepet a nagyobba. Nehezékként használjunk pl. kavicsokat, hogy a cserép ne lebegjen.

3. Most a vízbe kedvünk szerint pakolhatunk díszítő elemeket: bogyókat, virágokat, ágacskákat. Ha a formákat fóliával béleljük ki, később egyszerűbben kiszedhetjük belőlük a jeget.

4. Tegyük a cserepeket egész éjszakára a mélyhűtőbe, vagy ha fagyok vannak, akkor ki a szabadba. Amikor teljesen megfagy a víz, szedjük ki a jeget a formából (segíthet egy kis forró víz, ha nem akar kijönni).

Gyönyörű látvány, ahogy a nap megcsillan a jeges gyertyán. Alkonyatkor pedig az égő gyertyák különös hangulatot árasztanak a téli kertben.

Forrás: garten-haus.at

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR