Pompás koszorú dióból a kert madarai számára

Pompás koszorú dióból a kert madarai számára

Gondoskodjunk kertünk lakóiról!

Csomós Zoltánné Éva a Kertészkedők Klubjában tette közzé mutatós, dióból készült koszorúját, melyet a kertjét látogató madaraknak szán. A koszorú azonnal felkeltette a csoporttagok figyelmét és érdeklődését, így arra kértük Évát, mutassa be nekünk lépésről lépésre, hogyan készült.

dios koszoru madaraknak 02

Az ötletet nem akarom sajátomnak vallani, hiszen nem az enyém (nagy bánatomra). Még a múlt héten jött velem szembe a neten, de sajnos nem tudom felidézni, hogy hol is láthattam. Elfogott a vágy, hogy készítsek egyet én is magamnak.

Diónk van, saját termés. A idén sajnos nem a legjobb minőségű, de a célnak tökéletesen megfelel. Amelyikben esetleg hús is van, az desszerttel együtt lett tálalva.

dios koszoru madaraknak 03

A száraz szalmakoszorú alapot az egyik barkácsáruházban vásároltam, kb. 200-300 Ft körül lehetett az ára.

A diószemeket egy spakni és egy kalapács segítségével a két fél találkozásánál szépen ketté tudtam választani. Nem volt nehéz. Ragasztópisztollyal sorban felragasztgattam őket a koszorúra. Valójában nem volt nagy ördöngösség. Inkább látványos, mint bonyolult.

A dió feltörésével együtt kb. 1-1,5 óra volt az egész munkafolyamat.

dios koszoru madaraknak 04

Hogy miként válik be, még nem tudom, de valószínű, hogy tetszeni fog a cinegéknek. Azt olvastam, hogy a rigók és harkályok is kedvelik. Abban viszont reménykedem, hogy a varjakat nem fogom az udvarunkba szoktatni vele, azt nem szeretném.

A diókoszorú kirakásával megvárom a hideget.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR