Mézes fokhagymából készítünk emberi vírusirtót

Mézes fokhagymából készítünk emberi vírusirtót

Azt nem tudjuk garantálni, hogy a vámpírokat is távol fogja tartani, annál nagyobb eséllyel segíthet viszont abban, hogy sikerrel kivédjük a megfázásért felelős vírusfélék támadását a kritikus időszakokban.

A fokhagymás méz igazi elixír: a méz feloldja, lágyítja a fokhagyma erős ízét és illatát, így azt nem csupán finomnak, hanem egyenesen mennyeien fenségesnek fogjuk érezni. Úgyhogy biztosan nem kell majd befognunk az orrunkat, amikor felnyitjuk a kész csemege üvegét, hogy kanalazzunk belőle.

Hozzávalók:

- egy csészényi nyers méz
- 3-4 fej fokhagyma
- egy jól záródó tetővel ellátott kis üveg

Hozzávalók

Elkészítés:

A fokhagymafejeket válasszuk szét gerezdekre. A gerezdeket ne hámozzuk meg teljesen, csupán a legkülső, papírszerű rétegeket távolítsuk el.

Picit pucoljunk

Töltsük meg a kis üveget a gerezdekkel.

Tele van

A gerezdekkel teli üveget töltsük meg mézzel. A türelmesek csurgathatják, a bátrak önthetik a mézet.

Csurgattuk

Egy kiskanál segítségével igazgassuk a gerezdeket úgy, hogy a mézben rekedt nagyobb légbuborékok távozni tudjanak.

Ne legyen levegős

Zárjuk le az üveget, és fogyasztás előtt legalább pár napig hagyjuk állni. Idővel a méz és a fokhagyma egyre sötétebb lesz, de ettől csak növekszik a hatásosságuk.

Mézes fokhagyma

Az üveget tárolhatjuk hűtőben, de a szobahőmérséklet is tökéletesen megfelel. A finomság akár hónapokon keresztül is eláll, de nagyobb a valószínűsége annak, hogy már sokkal hamarabb el fog fogyni. Főleg nátha- és influenzaszezonban.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR