Miért? Máris beszüntették az újdonságnak szánt karfiolsteak árusítását

Miért? Máris beszüntették az újdonságnak szánt karfiolsteak árusítását

A karfiolsteak néven nemrégiben forgalomba hozott élelmiszer a Marks & Spencer zöldség alapú termékeinek sorát gazdagította volna.

A brit székhelyű áruházlánc egy alacsonyabb bevezető ár után 2,50 fontért (körülbelül 840 forintnak megfelelő összegért) kínálta volna az újdonságot elsősorban azoknak a vásárlóinak, akik számára fontos, hogy a vegetáriánus étrendjükbe illeszkedő, gyorsan és kényelmesen elkészíthető élelmiszerekhez juthassanak.

A cég vezetősége azonban nem sokkal az árusítás megkezdését követően úgy döntött, beszüntetik a karfiolsteak értékesítését, mivel meglátásuk szerint a vásárolók vicc tárgyává tették azt.

karfiolsteak ms 05
thetimes.co.uk

De mi a vicc a bolti karfiolsteakben?

A zöldségsteaket – amely két szelet, citromos-fűszernövényes fűszerkeverékkel meghintett karfiolból állt –, 2 fontért lehetett megvásárolni. A vásárlók azonban hamar szóvá tették, hogy egy egész fej karfiol is mindössze 1 fontba kerül az áruházlánc zöldség-gyümölcs osztályán (ami még mindig jóval magasabb a rendes piaci árnál), továbbá kifogásolták a termék túlzásba vitt csomagolását is. Nem beszélve arról, hogy a "steak" szó rendszerint hússzeletet jelent, amihez nyilvánvalóan nem sok köze van a karfiolnak.

Úgy tűnik tehát, nem kell krokodilkönnyeket hullatnunk amiatt, hogy a sokak által túlárazottnak tartott karfiolkülönlegesség villámgyorsan lekerült az üzletek polcairól. Már csak azért sem, mert saját magunk is elkészíthetjük otthon, ráadásul így jóval kevesebből kijön, mint a bolti változat.

karfiolsteak ms 02

Készítsük el a karfiolsteaket magunk, olcsóbban!

Lássuk tehát, hogyan készül a nagy felhajtással beharangozott ételféleség.

Vásároljunk egy egész fej, csomagolatlan karfiolt. Alaposan mossuk meg, majd távolítsuk el az esetlegesen még rajta lévő leveleket. A fiatal, zsenge leveleket nem feltétlenül kell kidobnunk, mivel párolva, sütve, egyéb módon elkészítve igen ízletesek.

karfiolsteak ms 03

Vágjuk le a karfiol hosszú szárát, hogy szépen rá tudjuk fektetni a fejet egy vágódeszkára, majd szeleteljük fel kb. 2 cm vastag szeletekre.

Tegyük a szeleteket egy sekély tálba, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és citromlével. Jól fűszerezzük meg, majd egy felforrósított palacsintasütőben vagy serpenyőben kb. öt percig pirítsuk mindkét oldalát, vagy amíg meg nem puhul.

Az elkészült szeleteket apróra vágott petrezselyemmel és chilipelyhekkel megszórva, széles, önelégült mosollyal tálaljuk.

karfiolsteak ms 01
theguardian.com

Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?