Milyen permetezőt válassz kiskertbe?

Milyen permetezőt válassz kiskertbe?

Bizony nem könnyű kérdés ez, amikor kis méretű kertje van az embernek, hiszen egy ilyen helyre semmi szükség nagy méretű, profi permetező berendezésekre, ám ennek ellenére valamit mindenképpen be kell vetni a növények védelme érdekében. A jó hír az, hogy van megoldás a problémára, ugyanis hatalmas segítséget jelenthetnek a különböző háti és félháti permetezők. Ebben a bejegyzésben minden olyan információt összegyűjtöttünk, ami ezzel kapcsolatban lényeges lehet.

Miért jó választás kis kertekbe egy kézi permetező?

Kifejezetten praktikus lehet egy kézi permetező, ha alapvetően nincs olyan sokféle növény a kertjében, hiszen így egyszerűen és kényelmesen végezheti el a növényvédelmi feladatokat minden évben. Ezek a szerkezetek kisebb mennyiségű permetszerre vannak méretezve, így ha csupán egy fát szeretne lefújni a megfelelő adalékanyaggal, annak sincs semmi akadálya. Kényelmes és könnyű, így beüzemelése és használata is igen komfortos. Az elültetett növényeit pedig mindig biztonságban tudhatja. A kézi permetező segítségével – legyen az háti vagy félházi – célirányosan, a környezetet nem érintve, könnyen, gyorsan végezhetjük a permetezést, például tápoldatokat juttatva a szükséges helyre.

Milyen további előnyei vannak ezeknek a szerkezeteknek?

Nagy előnye ezeknek a típusú gépeknek, hogy minimális karbantartást igényelnek, ráadásul a használatot követően néhány perc alatt, egyszerű mozdulatokkal kitisztíthatóak. Bár léteznek könnyű kézi változatok, vannak hátra szerelhetőek vagy félháti megoldások is.

Mit tudnak a félháti permetezők?

A félháti permetezők igen praktikus, kis kertekbe tökéletes gépek, amelyeket főként vízben oldódó anyagokkal lehet használni, növények gondozása céljából. Tökéletes gyomirtásra, rovarirtásra, de használható növénytápláló szerekkel történő táplálásra is. Lényeges hangsúlyozni, hogy két termék sem egyforma, így az oldalán található mércét mindig érdemes figyelembe venni a pontos adagolás szempontjából. A 2-3 bar üzemi nyomáson működtetett félháti permetező segítségével percenként 0,45-0,6 liter folyadékot tud a növényekre juttatni.

milyen permetezot valassz 02

Mit tudnak a háti permetezők?

Ezek a sokoldalú háti permetezőgépek professzionálisan használhatók a gyümölcs-, szőlő- és zöldségtermesztésben, akár nehéz terepeken is. A minőségi termékek igazodnak a test alakjához, így kényelmesen cipelhetők még hosszabb munkavégzés esetén is. Ennek köszönhetően pedig a növényvédelem és tápanyag kijuttatás területén nyújtanak nagy segítséget a kis méretű kertet művelőknek.

Fontos, hogy mindenképpen minőségi terméket válasszunk

Ha háti vagy félháti permetezőkről van szó, ajánlott mindenképpen megfelelő minőségű permetezőt vásárolni, bármelyik típusra van szükségünk. Nagyon lényeges például azt figyelembe venni, hogy a teleszkópos permetezőszár megfelelően illeszkedjen, hiszen ha esetleg csepegne a permetlé, az egyrészt nem túl gazdaságos, de nem is igazán biztonságot, hiszen így könnyedén nem megfelelő helyekre juthat a permetszer. Nem beszélve arról, hogy ez a hatékonyság kulcsa is. Vagyis minél jobb minőségű permetezőt veszünk és minél jobban odafigyelünk a részletekre a vásárlás során, annál jobban járunk hosszú távon.

A fentieket látva egyértelműen elmondható, hogy a háti és félháti permetezők mindegyike tökéletes választást jelent a mindennapok során a növényvédelem terén, kis alapterületű kertekben. Hiszen ahol alapvetően kevés növény van, viszont szeretnénk kényelmesen és megbízhatóan gondoskodni azok védelméről, ott hatalmas segítséget jelent, ha bármikor kéznél van egy ilyen szerkezet. Így biztos lehet abban, hogy lesz bőséges gyümölcstermés, a fák, cserjék és virágok pedig teljes pompájukban ékeskednek majd az udvaron, teljesen egészségesen.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?