Mókás percek a zöldségesnél: divatba jöttek a Trump formájú tökök

Mókás percek a zöldségesnél: divatba jöttek a Trump formájú tökök

Egy elnökfejet vacsorára?

A gyümölcsök és zöldségek formára alakítása viszonylag új keletű dolog, amely Kínából indult világhódító útjára. Gyakorlatilag bármi kivitelezhető: a Buddha alakú körték, és a szív alakú uborkák mellett most megjelentek a Trump elnök arcvonásait megörökítő sütőtökök.

Ázsiában egyre népszerűbbek a formazöldségek és gyümölcsök. A vásárlók hajlandóak többet fizetni azért, hogy kocka alakú dinnyét tehessenek a hűtőjükbe, hogy szív alakú uborkát szelhessenek a szerelmük szendvicsére, vagy éppen egy különleges almával ajándékozhassanak meg valakit.

formara alakitott termesek 02
Az alma mint vitamindús szerelmi vallomás
A Buddha-körte nagyon mutatós

A kocka alakú dinnye estében még a praktikusság játszotta a főszerepet: a kockaformára alakított termést könnyebb szállítani, csomagolni, kisebb helyen elfér, és nem gurul ide-oda. Mostanára azonban ezek a különlegességek már teljesen más szerepet kezdtek betölteni egyedi mivoltuk, különlegességük, cukiságuk vagy éppen viccességük teszi őket eladhatóvá.

formara alakitott termesek 03
Egy ijesztő zöld tök mint halotti koponya
Szív alakú dinnye

A most megjelent, Trump eltorzult arcát magára öltő sütőtökök ("trumpkinok" – az angol pumpkin, azaz sütőtök és Trump szóból alkotva) biztosan megtalálják a piaci rést a Halloween-őrület közepette.

formara alakitott termesek 04
A "Trumpkin" – vajon divatba jön Halloween idején?

Ne feledkezzünk meg arról, hogy ezek a termények plusz bevételi forrást jelentenek a gazdáknak. Például a Frankestein koponyáját mintázó sütőtök darabja 75 dollárba (azaz közel 20 ezer Ft-ba) kerül. Szép kis jövedelem, nem igaz?

Ráadásul a formára alakítás egyszerű, nem igényel genetikai beavatkozást, sem különböző szereket, így a fogyasztók sem idegenkednek tőle. A kialakításhoz a növekedés első fázisában egy két részből álló formadobozba zárják a zöldséget vagy a gyümölcsöt. Ahogy az nő, úgy tölti majd ki a rendelkezésére álló teret. A dobozt a lehető legpontosabb formában kell előállítani, és a két részét összezárás után megfelelően kell rögzíteni.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR