Most szaporítsuk a télizöldet, a kedvelt talajtakarót

Most szaporítsuk a télizöldet, a kedvelt talajtakarót

Szőnyeg a fák alatt.

A meténg vagy más néven télizöld kedvelt talajtakaró növény, ami gyorsan terjed a hosszú hajtásaival. Alkalmas árnyékos területek beborítására, a csúnyább felületek eltakarására is. A talajt érintő szárcsomókon gyakran legyökerezik, így gyorsítva a növény terjedését, rövid idő alatt egész szőnyeget alkot. Mutatós a többnyire ibolyaszínű virága is, de a kereskedelemben kapható fehér, világoskék és vöröses-lila virággal díszítő fajta is.

telizoldet most szaporitsuk 02

Mielőtt a télizöld igazán növekedésnek indul, még van időnk arra, hogy szaporítsuk. A meténg hosszú, vékony hajtásokat fejleszt, amelyekkel teljesen befedi a talajt. Ezeket a hajtásokat óvatosan leválaszthatjuk és új helyre ültethetjük. Az ásót mélyítsük a földbe, átszúrva az örökzöld-szőnyeget és szedjük ki a növényt úgy, hogy minél kevésbé sérüljön a gyökere. Az így nyert növényt ültessük új helyre és öntözzük be alaposan.

telizoldet most szaporitsuk 03

A növény a természetben lombhullató erdőkben él, ezért legjobban árnyékos helyen, fák alatt érzi magát, ott teljesen befedi a talajt.

telizoldet most szaporitsuk 04

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR