Ne hagyjuk kiszáradni a fügekaktuszt

Ne hagyjuk kiszáradni a fügekaktuszt

Tüskés fényimádó.

A legtöbb házban, kertben a kaktuszok viszonylag kevés figyelmet kapnak, hiszen hetekig is elvannak anélkül, hogy feléjük néznénk. Akinek azonban fügekaktusza van, jól teszi, ha kicsit többet törődik a kedvencével! Különösen nyáron kell rájuk jobban figyelnünk.

fugekaktuszt ne hagyjuk kiszaradni 02

A többi sivatagi kaktusszal ellentétben a fügekaktusz vagy medvetalp kaktusz sokkal több vizet képes elviselni. Különösen a nagyobb, korong formájú példányok vízigénye magas, akár hervadhatnak is nyáron, ha nem öntözzük őket eleget. Tavasztól késő nyárig rendszeresen locsolnunk kell ezeket a kaktuszokat. Két öntözés között csak enyhén hagyjuk kiszáradni a közeg felső rétegét. A locsoláshoz lágy, állott, szobahőmérsékletű vizet használjunk.

fugekaktuszt ne hagyjuk kiszaradni 03

A fügekaktusz minél több közvetlen napfényt igényel. Ha ezek a kaktuszok túl kevés fényhez jutnak, a testük természetellenesen hosszúra nyúlik. Ezért világos, teljes napfürdőben úszó helyen tartsuk őket, ahol kellően meleg is van számukra Az átlagos lakások hőmérséklete ideális nekik. Télen kb. 8 °C-os hőmérsékletet igényelnek. A fő növekedési időszakban kb. minden 14 napban káliumban gazdag tápoldatot adjunk neki.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR