Nem lehetetlen küldetés: szárazságtűrő virágözön a balkonra

Nem lehetetlen küldetés: szárazságtűrő virágözön a balkonra

3 növény, amely bírja a napos oldalt.

Ki ne szeretné, ha a legmelegebb napokon is virágözön borítaná az erkélyét, balkonját? A forró nyár öröm a strandolóknak, de kemény dió a lelkes kertészeknek. Az állandó locsolás nem mindig megoldható, így a pompás virágtenger rövid idő alatt kókadozó növénytömeggé tud változni. Célszerű eleve olyan növényeket választanunk, amelyek jól tűrik a kiszáradt földet, és azt is, ha néhány napig elfelejtkezünk az öntözésükről.

3 tarka virágú balkonnövényt ajánlunk!

Futó porcsinrózsa (Portulaca umbraticola)

A pirostól a sárgán át a rózsaszínig, mindenféle vidám színben pompázik ez a hőséget is jól tűrő balkonnövény. Levelei pozsgásak, a növény maga enyhén csüngő, ezért ámpolnába, függő kosárba is bátran ültethetjük.

balkon futo porcsinrozsa 01
Laura Blanchard

Kristályvirág (Delosperma)

Egy napimádó évelő növény, melynek virágai a tűző napon nyílnak ki. Jól tűri a szárazságot, kúszó, elterülő növekedése miatt talajtakaróként is használhatjuk, de a melegebb balkonokra is kitűnő választás.

balkon kristalyvirag 01

balkon kristalyvirag 02

Dália fajok (Dahlia)

A dáliák ápolása egyszerű, szeretik a napos helyet, és nincs sok vízre szükségük. Főként a törpedáliák ajánlottak a balkonokra, különféle virágtípusú példányokat szerezhetünk be, de színválasztékuk is hatalmas, a fehértől a cirmoson át a mélyvörösig.

balkon dalia 02

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR