Rengeteg virággal hálálja meg a törődést a csüngő virágú korallvirág

Rengeteg virággal hálálja meg a törődést a csüngő virágú korallvirág

Rózsaszín virágözön.

A Madagaszkár területéről származó szukkulens gondozása nem igényel különösebb szakértelmet, kezdő kertészek számára is jó választás. Azon túl, hogy a szűrt fényt és a jó vízáteresztő képességű talajt kedveli, akad még pár praktika, amelytől a csüngő virágú korallvirág (Kalanchoe tessa) jól fogja érezni magát. Komeiner Péterné Ilona a Kertészkedők Klubjában mutatta be saját példányát, és a következőkben azt is megtudhatjuk Ilonától, hogy pontosan melyek ezek a praktikák.

csungo viragu korallvirag 05

"A csüngő korallom 4 éves. A páromtól kaptam nőnapra, akkor még kicsi volt.

Abban az évben ősszel átültettem. A földet én kevertem, fele-fele arányban általános virágföldet és natúr tőzeget, amihez egy kevés marhatrágyát adtam. Ebbe a keverékbe ültettem át a korallt. Azóta, 2 év elteltével szintén így ültettem át.

Tavasztól őszig kint lóg a kertben, árnyékban. Egész nyáron 2 hetente általános tápoldatot kap. Ősszel az előszobába kerül, ami körben ablakos. Ebben a helyiségben nincs fűtés, viszont amikor az időjárás mínusz 8 °C fok körül van, egy villanyradiátor ketyeg alap fokozaton.

csungo viragu korallvirag 06

Télen pihentetem, ami azt jelenti, hogy nagyon ritkán kap vizet. Tavasztól elkezdem a locsolást hetente egyszer, és tápoldatot is kap. Így évek óta ontja a virágokat.

Mielőtt behozom ősszel, visszavágom, mert kb. 2 méter hosszúra lelóg addigra már. Nagyon meghálálja, ha nyáron kitesszük, de csak árnyékba. Úgy, hogy az eső is érje. Nem kényes virág, ha odafigyelünk rá egy kicsit."

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR