Kint telelt az azálea, a virágokat egyre csak ontja

Kint telelt az azálea, a virágokat egyre csak ontja

Remekül érzi magát.

Úgy tűnik, az már az azalea teleltetése sem a régi! A klímaváltozással egyre több növény ki-behurcolása elmarad. Olvasónk, Sanyi beszámolója következik kint felejtett azaleás kalandjairól: "Bár az azálea a Távol-Kelet nagyjából állandó, 15 °C körüli vidékein érzi magát a legjobban, és hazai körülmények között ajánlatos védett, fagymentes helyen teleltetni, a mi cserepes példányunk legutóbb télre is kint maradt.

kint telelt az azalea 02

Nyugati tájolású terasz szélén, a korlát mellett telelt. Némi téli napsütés az elhelyezkedése miatt érte, azonban mivel a hely széltől egyáltalán nem védett, abból is kapott jócskán. Sőt volt, amikor 2 méterrel alacsonyabban, talaj mentén a hőmérséklet 0 °C alá süllyedt.

kint telelt az azalea 05

Így gondoztuk: mivel az azálea esetében lényeges, hogy földje sose száradjon ki teljesen, a tél folyamán hetente 1-2 alkalommal mérsékelt öntözést kapott, majd a meteorológiai tavasz beköszöntével fokozattan figyeltünk a vízutánpótlásra, ekkortól legalább kétnaponta, azaz heti 3-4 alkalommal locsoltuk. Tápoldatot nem kapott.

kint telelt az azalea 04

A levelei mindvégig megmaradtak, szép, fényes, sötétzöld színüket nem vesztették el. Gyönyörű, élénk rózsaszín virágait május elején kezdte bontani."

kint telelt az azalea 03

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR