Sütőtök chipset ropogtattál már? Itt a recept!

Sütőtök chipset ropogtattál már? Itt a recept!

A sütőtökszirom az egyik legkülönlegesebb étel, amivel az utóbbi évben találkoztunk: ropogós is, édes is, fűszeres is egyszerre. Megmutatjuk, hogyan készítsd.

A ropogós sütőtök chips igazi zamatos ízcsoda. A sütőtök húsa szárítás után finom édes és ropogós lesz, cukor vagy egyéb édesítőszer hozzáadása nélkül. Olyan egészséges nassolnivalót készíthetünk könnyen és egyszerűen, amely igen sok rostot és A-vitamint is tartalmaz.

Chips sütőtökből

Szárítás előtt a szeleteket meghinthetjük egy csipetnyi fahéjjal vagy mézeskalács fűszerkeverékkel, így karácsonyi hangulatot idéző, mennyeien illatos ropogtatnivalót kapunk.

1. Hámozzunk meg 1,5-2 kg sütőtököt. (A kivájt magokat ne dobjuk ki: finom csemege lehet belőle, ehhez fűszerezzük, majd pirítsuk meg!)

2. Szeleteljük fel a tököt 2-3 mm-es szeletekre. Ízlés szerint szórjuk meg egy kis fahéjjal vagy mézeskalács fűszerkeverékkel. A csípős ízeket kedvelők fűszerként kipróbálhatják a chilipaprika porral kevert cayenne borsot is.

Felszeletelve

3. Helyezzük a szeleteket a szárító tálcáira és a berendezés teljesítményétől függően szárítsuk pár órán keresztül, amíg a szeletek ropogósra nem száradnak.

Tálcára helyezve

A miénk 4 és fél óra alatt el is készült! Szárítás közben a tálcákat néhányszor cseréljük meg. Kb. 4 adag szárított sütőtökszirmot kapunk végeredményként.

Készen van.

Fogyasztásig tároljuk légmentesen záródó zacskókban vagy üvegekben.

Chips

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR