Szép a szemnek, hasznos a méheknek – ilyen a vadvirágos méhlegelő a kertben

Szép a szemnek, hasznos a méheknek – ilyen a vadvirágos méhlegelő a kertben

Sokszínű természetesség.

Sok kertész vágya, hogy vadvirágok hada nőjön a kertjében. Takáts Zsuzsa  megvalósította mindezt, saját méhlegelője a kertje ékessége. A következőkben megtudhatjuk, pontosan hogyan hozta létre.

"Egy 1850 nm-es telken próbálok kialakítani természetközeli kertet, a vadvirágos rész egy kb. 30 nm-es a terület. Évek óta terveztem, hogy vadvirágos méhlegelőt vetek.

Kiepenkerl "Nature Symphony"  fantázianevű magkeveréket használtam, nem részletezi a leírás, hogy milyen virágok. Cickafark, búzavirág, bársonyka, körömvirág biztos van köztük, de sajnos sokat nem ismerek. Jövőre állítólag gyógynövények fognak kikelni. Kíváncsi vagyok.

vadviragos mehlegelo kertben 02

Április végén vetettem, rotálás és gazolás után kétszer annyi magot szórtam ki, mint az ajánlott mennyiség. Kicsit elgereblyéztem, betapostam őket. Próbáltam nedvesen tartani a területet, de mivel nyaraló, nem voltam mindig itt. Az időjárás kegyes volt, sokat esett és ilyen lett.

vadviragos mehlegelo kertben 04

Jelenleg nincs vele teendő, csak gyönyörködöm benne. Mivel először vetettem, nem tudom, mi lesz jövőre. Az a tervem, hogy tavasszal ha kell, rásegítek és szórok ki magot."

vadviragos mehlegelo kertben 03

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR