A tavaszi virágok korai méhlegelőt biztosítanak a beporzóknak

A tavaszi virágok korai méhlegelőt biztosítanak a beporzóknak

Vegyük észre a szépségeket.

Tavasszal alig várjuk, hogy kidugják fejüket a korai hagymások és ébredezni kezdjen a kert. A szín és az illat nagyon fontos vonzerőt jelentenek a rovarok számára. Az illatos, rikító szirmú tavaszi virágok virágzatot alkotva fokozzák a hatást, ezért könnyen odacsalogatják a beporzó méheket. Még az apró virágok is nagyon vonzóak, mert fürtökbe, füzérekbe, bugákba csoportosulnak, így jobban érvényesülnek.

tavaszi viragok korai mehlegelo 02

Bájos jelenség az örmény gyöngyike (Muscari armeniacum), a virágok önmagukban azonban nem lennének feltűnőek, de a dús, tömött fürtökben már azok.

tavaszi viragok korai mehlegelo 03

A kerti jácint (Hyacinthus) fajtái valamivel nagyobbak, de külön-külön szintén kevésbé vonzanák oda a szemünket. Nem is figyeljük meg őket egyesével: pedig elegánsak, kecsesek, mintha csak porcelánból készült műalkotások lennének.

tavaszi viragok korai mehlegelo 05

tavaszi viragok korai mehlegelo 04

Ügyeljünk arra, hogy élvezhessük a látványt, mielőtt véget ér a jácintszezon! Ha nincs ebből a tavaszi hagymásból a kertben, akkor ültessük cserépbe, dézsába. Úgy is nagyon szép, és például a teraszra, ablakpárkányra téve még a lakásból is csodálhatjuk őket.

tavaszi viragok korai mehlegelo 06

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR