Tippek, hogy télen is kihasználhasd az erkély adta lehetőségeket

Tippek, hogy télen is kihasználhasd az erkély adta lehetőségeket

Amikor egy erkélyt feldíszítünk, sokszor csak a nyári funkcióira gondolunk - pedig télen is remekül kiaknázható területe a lakásnak. Csupán arra kell odafigyelni, hogy olyan bútorokkal és dekor elemekkel gazdagítsuk a teret, amik ellenállnak a mínuszoknak és a rossz időnek egyaránt. Ebben a cikkben néhány ötletet hozunk, hogy igazán élvezhessük a lakás ezen részét is, az év bármely szakaszában.

Dekorálás

Habár az erkély jellemzően egy kicsi helyiség, ahol kevés tárgy fér el, érdemes a megfelelő bútorokkal berendezni. A legklasszikusabb fedett terasz és erkély bútorok kihagyhatatlanok, függetlenül annak méretétől. Egy tél-álló dohányzó asztal néhány zsámollyal vagy összecsukható székkel remek választás. Nézhetünk olyan kanapét is, ami tárolóként szolgál. Ezeket az ülőalkalmatosságokat még ellenállóbbá tehetjük, ha vízálló huzattal vonjuk be. Amennyiben a komfortot növelnénk, alkalmazzunk pár párnát is. 

Nem elhanyagolhatóak a fényviszonyok sem: a LED-lámpák vagy a napfény energiáját felhasználó fényforrások képesek pont annyira megvilágítani a teret, amire szükség lehet a kint tartózkodás során. Csupán figyeljünk a vásárlás előtt arra, hogy a kellemes hangulat mellett biztonságosan alkalmazhatóak legyenek a hideg, zord időjárás során is. 

Fűtsünk be

Amennyiben szeretnénk gyakran igénybe venni az erkélyt a téli időszakban is, akkor fontos megtalálni az ideális megoldást annak fűtésére. A kültéri, infravörös kályhák könnyen mozgathatóak, és a melegükkel sem tesznek kárt az erkély szettek épségében. A használatuk némi odafigyelést és esélyesen konnektor, hosszabbítót igényel, de ez ne tántorítson el senkit.

Egy másik megoldás, amely a fűtés mellett szép és szuper hangulatos légkört teremt, a kültéri virágok. Bátran válasszunk olyan növényeket, amelyek bírják a hideg éjszakákat, és nem szükséges őket minden nap gondozni. A tuják és a kisebb örökzöldek remek darabok egy erkély díszítéséhez. 

A fotó forrása:
Daniela Baumann / Shutterstock.com

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR