Színek és illatok: megérkezett a ragyogó ősz a balkonládákba

Színek és illatok: megérkezett a ragyogó ősz a balkonládákba

Változatos lehetőségek.

Ne bánkódjunk a kiürült balkonládák miatt, az ősz remek alkalmat nyújt arra, hogy ismét színekkel, illatokkal teljen meg az erkélyünk. A legkisebb balkonon is elhelyezhetünk egy virágtartót, amely többféleképp beültethető.

ragyogo osz balkonladak 02

Számos ősszel virágzó vagy levelével díszítő növényfaj és fajta közül választhatunk. Az évelők és fűfélék nagy része egymással is remekül harmonizál, különösen kis felületen, például balkonládákban, cserepekben mutatnak jól. Ráadásul a késő ősszel virágzó növények egyes rovarok, lepkék számára még ilyenkor is táplálékforrást jelentenek.

ragyogo osz balkonladak 05

Az egyik legszebb őszi növény a krizantém, amely rengeteg virágszínben és formában kapható. A rózsás színű borostyánlevelű ciklámen vagy az égővörös levélcsúcsokkal rendelkező alangfű mutatós kiegészítője lehet. A színes középpontot a robusztusabb növények, például a zöldessárga levelekkel rendelkező pénzlevelű lizinka, az ezüstfehér párnacserje, a világoszöld tűzgyöngyvirág és a valamivel sötétebb kúszó keserűporclián keretezheti ellenpontként.

ragyogo osz balkonladak 04

Nagyon jól illeszkednek az őszi beültetésekbe a fűszernövények is. Szépen mutatnak a kombinációkban elsősorban a színesebb, mintásabb levelű fajok, például a kakukkfű vagy a zsálya.

ragyogo osz balkonladak 03

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR