Ősszel meleg színekkel újul meg a kertünk

Ősszel meleg színekkel újul meg a kertünk

Cserepes lehetőségek.

Ősszel a kert már nem a nyári színességét mutatja, sok növény száraz, hervadt, ezért szomorúnak érezhetjük a látványt. Pedig ilyenkor egy új lehetőség nyílik előttünk, hogy behozzuk az ősz meleg színeit: a narancsot, a rozsdaszínt, a vöröst, a krémfehéret, a lilásrózsaszínt.

osszel meleg szinek 02

Némi átrendezéssel, új növényekkel, a dézsák, cserepek beültetésével újra életre kel a kert és egészen a karácsonyi időszakig gyönyörködhetünk az új látványban.

osszel meleg szinek 03

Erre a pár hónapra érdemes főként a tartókat, cserepeket, balkonládákat elővenni. Kerülhet növény a lépcsőre, a bejárat környékére, a kapu elé, a teraszra, balkonra is. Jóleső érzés hazajönni arra, hogy szép, rendezett a portánk, vagy este kiülni a teraszra a virágok közé.

osszel meleg szinek 05

A cserepeket kétféleképpen is beültethetjük. Az egyik megoldás az, ha egyéves növényeket választunk, ezek gyorsan mutatósak lesznek, szépen díszítenek, azonban a virágzásuk nem tart sokáig. Viszont, ha elhervadnak, könnyen pótolhatjuk őket, az elszáradt növény pedig a komposztra kerülhet. A másik lehetőség, ha évelőket teszünk a cserepekbe, vagy többéves nyári virágokat, esetleg fűszernövényeket választunk.

osszel meleg szinek 04

Több évig díszít a rozmaring, a kövi metélőhagyma, az árnyékliliom, a palásfüvek, a krizantémok, a hortenziafélék, a verbénák, a dáliák (ezek évelőként nevelhetők, amennyiben a gumókat átteleltetjük). Az évelők költségkímélőbb megoldást nyújtanak, hiszen a szezon lejártával máshova ültethetjük őket, szaporíthatjuk, ajándékozhatunk majd belőlük.

osszel meleg szinek 07

Az őszi virágokat szépen kiegészítik a termések: a tökök, tobozok, bogyós ágak.

osszel meleg szinek 08

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR