Csigakerítés a tojás héjából

Csigakerítés a tojás héjából

Az apróra tört héjdarabok úgy tűnik, feltartóztatják a zsenge palántákhoz igyekvő házas és meztelen csigákat. Bemutatjuk, hogyan építettük ki a saláta körüli védelmi vonalat.

A konyhában felhasznált tojások héját nem dobtuk ki, előre összegyűjtöttük, hogy később, ha eljön az ideje, a kertben felhasználhassuk.

Apró darabokra törve a frissen elültetett salátapalánták köré vontunk belőlük egy bűvös kört. No nem a láthatatlan gonoszok, hanem a nagyon is valós, kézzel fogható kerti kártevők távol tartására.

Tervünk bevált, sikeresen megvédtük a fejlődő növényeket a hívatlan betolakodók ellen. A tojáshéjdarabok élei mint megannyi apró penge megállj parancsolnak mind a házas, mind a meztelen csigáknak, valamint számos más kártevőnek, amelyek egyébként szívesen falatoznának a zsenge levelekből.

tojashejzuzalek 05

A tojáshéj további előnye, hogy gazdag ásványi anyagokban, például kalciumban, amely elősegíti a kerti növények gyarapodását. így elmondhatjuk, hogy a saláták duplán jól jártak: nagy eséllyel szép - és ép - ropogós levelekből álló tömött fejekké fejlődnek.

A tojáshéjakat kanállal vagy mozsárban darabosra törjük.

tojashejzuzalek 02

tojashejzuzalek 03

tojashejzuzalek 04

A veteményesben a megvédendő palánták köré szórjuk.

tojashejzuzalek 07

tojashejzuzalek 08

tojashejzuzalek 09

Ugye, hogy milyen egyszerű? Ha sok tojáshéjunk van, akkor ne csak a növények köré, hanem a gyakori csiga-útvonalakra is szórhatunk, így előbb-utóbb elkerülik a kertünket a betolakodók!

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR