Videó bizonyítja: imádják a csigák a sört, de vesztükre!

Videó bizonyítja: imádják a csigák a sört, de vesztükre!

Itt a sörös terv!

Úgy tűnik, a sörös csigacsapda jól bevált módszer, számos kertész veti be a növénypusztító, falánk puhatestűek ellen. Ezúttal lássuk videón szemléltetve, ki milyen csigacsapdát helyez ki a kertbe, illetve azt, milyen eredménnyel látják el ezek a csapdák a feladatukat!

1. 12 óra másfél percbe sűrítve

Gyors egymásutánban követik egymást az események ezen a rendkívül látványos time lapse videón. Apu kihelyezi a pereméig a földbe süllyesztett műanyag edényt, megtölti a magától megvont sörrel, majd elmegy aludni. Kisvártatva meztelencsigák hada jelenik meg, jönnek, vonulnak sorban, kóstolgatják a bódító italt. A mohóbbak aztán valóban bele is szédülnek a számukra medencényi mennyiségű nedűbe. A többit nem kell részleteznünk.

2. Konzervdobozba is tölthetjük a sört

Szintén egy pörgős time lapse videó. A kert tulajdonosainak elegük lett abból, hogy a csigák szinte felfalják a virágaikat. Konzervdobozban raktak ki nekik sört és a siker nem váratott sokáig magára. Alkoholizálásra hajlamos meztelencsigák tucatjai hitték azt, hogy nagyon jó nekik, de a végén alaposan ráfáztak.

3. Sátor alakú profi csigacsapda

2 óra eseményeit figyelhetjük meg kevesebb mint 2 perc leforgása alatt, és a hideg is kiráz bennünket a látványtól. Meztelencsigák tömegesen özönlik el a dupla bejárattal ellátott, áttetsző, csúcsos csigacsapdát, amely végül a vesztőhelyüknek bizonyul. Külön felhívjuk a figyelmet a végkifejletet előre sejtető, melankolikus zeneválasztásra.

4. Bolti fedeles csigacsapda

Ez a kifejezetten mutatós, két fő részből álló, zöld csigacsapda úgy lett kialakítva, hogy könnyen eltávolíthatók legyenek belőle a kelepcébe esett áldozatok. Így nem kell az első fogás után kiöntenünk a sört, hanem több napon keresztül is a csapdában maradhat az ital, hogy további csúszómászókat édesgessen magához.


Természetesen korábbi írásainkban is foglalkoztunk már ezzel a sokakat érintő témával. Megpróbáltuk kideríteni, hogy a sörön kívül hányféle – valóban működő – módszer létezik még, amellyel meg lehet szabadulni a kertben garázdálkodó meztelen- és házas csigáktól. Íme:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR