Videó bizonyítja: imádják a csigák a sört, de vesztükre!

Videó bizonyítja: imádják a csigák a sört, de vesztükre!

Itt a sörös terv!

Úgy tűnik, a sörös csigacsapda jól bevált módszer, számos kertész veti be a növénypusztító, falánk puhatestűek ellen. Ezúttal lássuk videón szemléltetve, ki milyen csigacsapdát helyez ki a kertbe, illetve azt, milyen eredménnyel látják el ezek a csapdák a feladatukat!

1. 12 óra másfél percbe sűrítve

Gyors egymásutánban követik egymást az események ezen a rendkívül látványos time lapse videón. Apu kihelyezi a pereméig a földbe süllyesztett műanyag edényt, megtölti a magától megvont sörrel, majd elmegy aludni. Kisvártatva meztelencsigák hada jelenik meg, jönnek, vonulnak sorban, kóstolgatják a bódító italt. A mohóbbak aztán valóban bele is szédülnek a számukra medencényi mennyiségű nedűbe. A többit nem kell részleteznünk.

2. Csigacsapda befőttes üvegből, takaros napellenzővel

Ez esetben az elszánt csigavadásznak jó néhány kövér meztelencsigát sikerült csapdába csalnia úgy, hogy befőttes üveget töltött meg egy doboz sörrel, majd a csapda fölé a nap ellen árnyékolót szerelt fel, ami nem más, mint egy felfordított és a 4 sarkán 1-1 földbe szúrt bottal megtartott ételes doboz.

3. Konzervdobozba is tölthetjük a sört

Szintén egy pörgős time lapse videó. A kert tulajdonosainak elegük lett abból, hogy a csigák szinte felfalják a virágaikat. Konzervdobozban raktak ki nekik sört és a siker nem váratott sokáig magára. Alkoholizálásra hajlamos meztelencsigák tucatjai hitték azt, hogy nagyon jó nekik, de a végén alaposan ráfáztak.

4. Sátor alakú profi csigacsapda

2 óra eseményeit figyelhetjük meg kevesebb mint 2 perc leforgása alatt, és a hideg is kiráz bennünket a látványtól. Meztelencsigák tömegesen özönlik el a dupla bejárattal ellátott, áttetsző, csúcsos csigacsapdát, amely végül a vesztőhelyüknek bizonyul. Külön felhívjuk a figyelmet a végkifejletet előre sejtető, melankolikus zeneválasztásra.

5. Bolti fedeles csigacsapda

Ez a kifejezetten mutatós, két fő részből álló, zöld csigacsapda úgy lett kialakítva, hogy könnyen eltávolíthatók legyenek belőle a kelepcébe esett áldozatok. Így nem kell az első fogás után kiöntenünk a sört, hanem több napon keresztül is a csapdában maradhat az ital, hogy további csúszómászókat édesgessen magához.


Természetesen korábbi írásainkban is foglalkoztunk már ezzel a sokakat érintő témával. Megpróbáltuk kideríteni, hogy a sörön kívül hányféle – valóban működő – módszer létezik még, amellyel meg lehet szabadulni a kertben garázdálkodó meztelen- és házas csigáktól. Íme:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?