Túl elfoglalt vagy a fűnyíráshoz? Legyen pázsitmentes a kerted!

Túl elfoglalt vagy a fűnyíráshoz? Legyen pázsitmentes a kerted!

Gyep nélkül is lehet kellemes környezet a kert.

Következzen pár nagyszerű ötlet, hogyan dobhatjuk fel a fűmentes kertünket, legyen az hatalmas, vagy a kár egészen pici, mindössze terasznyi nagyságú belső kert.

Ha kertes házban élünk, ez még nem jelenti automatikusan azt, hogy a szabadidőnk minden egyes percét fűnyírással vagy gyepgondozással kellene töltenünk. Van ennél kellemesebb módja is a hétvégék eltöltésének, nem igaz? És valljuk be, nem sok olyan ismerősünk van, akiknek a kedvenc elfoglaltságai közé tartozna a fűnyíró kitartó tologatása. Az elfoglalt, kevés szabadidővel rendelkező családok számára a fűmentes kert jelentheti az egyik megoldást. Az alábbiakból kiderül, milyen kreatív, fantáziadús megoldások születtek eddig a sok gonddal járó gyep kiváltására.

fu nelkuli kert 01
newdarlings.com

Melyek a fűmentes kert előnyei?

Nem mindenki álma a füves kert. Ha egy kert fűmentes, ez még nem jelenti azt, hogy az egyben sivár, kopár, kietlen is lenne. Bár a szépen gondozott kertekről bennünk kialakult képhez rendszerint hozzátartozik a frissen nyírt, üdezöld pázsit, vannak, akik nem kifejezetten vágynak erre. Ők több ok miatt is kerülik a füvesítést.

fu nelkuli kert 02
mykarmastream.com

Mindenekelőtt azért, mert rengeteg időt és energiát emészt fel a befüvesített terület fenntartása. Rendszeresen öntözni, nyírni kell. Röviden szólva, a pázsitot nem az elfoglalt embereknek találták ki. És akkor az időjárás viszontagságait még nem is említettük. Egy-egy aszályosabb nyáron, ha nincs lehetőségünk minden egyes nap locsolni, nagy eséllyel előbb-utóbb kiég a fű. Napi öntözés mellett viszont az értékes vízen nem tudunk spórolni.

Akik mindezt szeretnék elkerülni, természetesen megtehetik. Ráadásul úgy, hogy közben a kellemes, barátságos, vendégmarasztaló kültéri környezetről sem kell lemondaniuk.

fu nelkuli kert 03
durhamhouse.com.au

Térburkolat a pázsit helyettesítésére

Számtalan különböző anyag és lehetőség közül választhatunk, ha a teraszt vagy a kert egy részét burkolattal szeretnénk ellátni. Beton, térkő, tégla, fa, murva, csak hogy egy párat említsünk a szóba jöhető megoldások közül. A választásunkat nagyban befolyásolja, milyen stílusú kertet szeretnénk létrehozni, no meg persze az, hogy az álmaink megvalósítása érdekében milyen mélyen vagyunk hajlandók a zsebünkbe nyúlni.

Minden bizonnyal az egyik leggyorsabb és leginkább költségkímélő megoldás a kavicsos terület kialakítása. Végeredményként többek között igazi mediterrán tengerparti életérzést valósíthatunk meg. De lássuk mindezt képeken is!

fu nelkuli kert 04
sfgirlbybay.com

fu nelkuli kert 05
vtwonen.nl

fu nelkuli kert 06
newecolandscapes.com

fu nelkuli kert 07
newecolandscapes.com

fu nelkuli kert 08
newecolandscapes.com

fu nelkuli kert 09
bhg.com/home-improvement

fu nelkuli kert 10
sugarandcharm.com

fu nelkuli kert 11
sugarandcharm.com

fu nelkuli kert 12

fu nelkuli kert 13

fu nelkuli kert 16

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?