A leveleikkel díszítenek ezek a szobanövények

A leveleikkel díszítenek ezek a szobanövények

Színes, hálós, rajzolatos.

A legtöbb szobanövény inkább a virágjával hívja fel magára a figyelmet, a "hagyományos" zöld levelek kevésbé érdekesek. Akadnak viszont kivételek, amelyek szabálytalan levélalakkal, mintázattal vagy szokatlan levélszínnel vonzzák a tekintetet. Ezek a szobanövények változatosságot hoznak a helyiségekbe.

leveleikkel diszitenek 05

Egyre nagyobb trend, hogy a vásárlók nem a megszokott zöldeket keresik, hanem valami különlegeset, egyedit. Ügyeljünk viszont arra, hogy "a kevesebb néha több", vagyis ne zsúfoljuk túl a szobát ezekkel a formabontó növényekkel, mert akkor épp a különlegességük nem érvényesül. A tarka levelűeknél arra is figyeljünk, hogy a háttér egyszerű, nyugtató hatású legyen: a túl erős, vibráló, mintás tapéta előtt például tökéletesen elveszik a rajzolatos levelű szobanövény. Lehetőség szerint egyszínű kaspót válasszunk hozzájuk, ami szintén kiemeli a növényt.

Mutatunk néhány szép példát:

Alokázia, ördöglevél

Az alokázia levelei egy rövid hajtásból törnek elő, sötétzöldek, fényesek. Méretük lenyűgöző, kb. 20-40 cm. A levél formája hosszúkás, nyílalakú, a széle karéjos, hullámos, ami ismételten kiemeli a megjelenését. Hasonlóan feltűnőek a fehéres levélerek és a fehérrel kiemelt levélszélek is.

leveleikkel diszitenek 02

Csíkos zebralevél

A zebralevél levelei egy rövid alaphajtásból fejlődnek, felálló levelnyelekkel, vöröses fonákkal. A levelek hosszúak, oválisak. A sötétzöld levélszín azonnal odavonzza a tekintetet és csak második pillantásra fedezzük fel a világoszöld, keskeny sávokat.

leveleikkel diszitenek 03
Leonora (Ellie) Enking

Fittónia, hálóslevél

Nem túl nagy szobanövény, de a levelei egészen különlegesek: oválisak, sötétzöldek, ezüst, fehér vagy rózsaszín erekkel, amelyek vonzzák a tekintetet. Kompakt formájú növény, legjobban magában mutat.

leveleikkel diszitenek 04

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?