A trópusokról származik a feltűnő virágú piros akác

A trópusokról származik a feltűnő virágú piros akác

Dézsában teleltessük.

A trópusokról származó piros akác (Sesbania punicea), amit kolibrifának vagy argentin piros akácnak is neveznek egyre több kertészetben elérhető. Fajtától függően skarlátvörös vagy narancsszínű, szépséges pillangós virágokból álló fürtöket hoz. Amennyiben rögtön eltávolítjuk az elhervadt virágokat, folyamatosan újakban gyönyörködhetünk.

piros akac feltuno viragu 03
cultivar413

A lombhullató cserje vagy kis fa akár 2 méter magasra is nőhet. A levele az akácéhoz hasonlatos. Érdemes nagy cserépben, dézsában nevelni napos, meleg helyen.

Üde, nedves talajt igényel, de a pangó vizet kerüljük és egészen augusztus közepéig rendszeresen trágyázzuk a növényt. Ekkor állítsuk le a tápanyag-kiegészítést, hogy a hajtások még be tudjanak érni a tél kezdetéig.

piros akac feltuno viragu 02
cultivar413

A teleltetés sötét helyen történjen, hűvös, 5-10 °C-os helyiségben. Ilyenkor a piros akác ledobja a leveleit és az is normális, hogy az ágak egy része elszárad, tavasszal majd vágjuk vissza ezeket. Ebben az időszakban csak nagyon kevés vizet igényel. Az idősebb példányokat, amelyek gyéren nőnek, radikális metszéssel fiatalítsuk.

Bevezető kép: cultivar413

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR