Nem csak hogy ehető, de különleges csemege a májusban virágzó akácfa virága! A hobbikert.hu édességként készítette el az ehető virágfürtöket – most megmutatjuk, hogyan.
Egy szép, érintetlen, vízpart közeli helyről egy kosárnyi illatos akácvirágot gyűjtöttünk.
Otthon levágtuk a leveleket, hosszú szárakat, majd átnéztük, kirázogattuk a fürtöket, hogy nem maradt-e a virágokban esetleg kis bogár, hangya. A fürtöket aztán édes tésztába forgattuk és olajban kisütöttük.
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 3 tojás
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 1 csipet só
Elkészítés:
A hozzávalókből közepesen híg palacsintatésztát keverünk. Felrakjuk az olajat melegedni. Mikor már forró, az akácfürtöket sorban beleforgatjuk a tésztába, lecsöpögtetjük, majd a forró olajba téve aranybarnára kisütjük.
Ugye milyen egyszerű? Jó étvágyat!