Gyümölcsös-joghurtos jégkrémet készítettünk, amelyhez a természetes, zéró kalóriás édesítőszert, a sztíviát használtuk. A hobbikert.hu fotóin látható az eredmény.
Beköszöntött a nyár. Hogy a harminc fok feletti hőséget könnyebben átvészeljük, igazi könnyű, nyári édességet, joghurtos jégkrémet készítettünk háromféle gyümölccsel: meggyel, nektarinnal és banánnal. Édesítőként ezúttal nem cukrot, hanem a nemrég hivatalosan is édesítőszerré előlépett sztíviát használtunk. A sztívia termesztéséről, felhasználásáról és történetéről korábban már itt részletesen írtunk >>
Hozzávalók 4 jégkrémformányi adaghoz:
- 10 szem meggy
- 1 db nektarin
- 1 db banán
- 2 doboz natúr joghurt (diétázók alacsonyabb zsírtartalmút válasszanak)
- 1 csipetnyi sztívia por
Elkészítés
A meggyet leszárazzuk, megmossuk, félbe vágva kimagozzuk.
A nektarint felkockázzuk. Aki úgy jobban szereti, meg is hámozhatja.
A banánt felkarikázzuk.
A joghurtba keverünk egy csipet(!) sztívia port. Vigyázzunk, mert 300-szor édesebb a cukornál (a képen látható kis doboz sztívia 6 kg cukornak felel meg), így egy egészen kis mennyiség is elég belőle!
A jégkrémformákba töltjük a gyümölcsöket. Jégkrémforma ma már minden hipermaketben kapható, de láttunk már eurós boltban, illetve a Vaterán is. Akinek nincs formája, az joghurtos poharakban is lefagyaszthatja a hűsítő finomságot, de tegyen a közepébe egy pálcikát.
Mi egy meggyes, egy nektarinos, egy banános és egy vegyes gyümölcsös jégkrémet készítettünk, de bármilyen szezonális gyümölccsel kipróbálhatjuk.
Ráöntjük, rákanalazzuk a joghurtot a gyümölcsökre.
Lezárjuk a formákat a pálcikás fedelükkel, és már tehetjük is a fagyasztóba!
2-3 óra múlva fogyaszthatjuk is.
Semmi adalékanyag, semmi színezék, semmi bűntudat, gyerekeknél is simán kiváltja a jégkrémet (ezt teszteltük :). Ugye milyen guszta?