Csak fagymentes napokon vegyük elő a metszőollót

Csak fagymentes napokon vegyük elő a metszőollót

Fontos a rendszeresség.

Még a téli napokon is elővehetjük és munkára foghatjuk a metszőollót. Ügyeljünk arra, hogy csak fagymentes napokon dolgozzunk! Lombtalan állapotban jobban látható az ágrendszer és könnyebben felismerhető, ha a koronának ifjító metszésre van szüksége.

Az évenkénti metszésnél mindig az egy- és kétéves hajtásokat, illetve szükség esetén az idősebb hajtásokat vágjuk vissza a talajszint felett. Ez megakadályozza a túl sűrű növekedést és nem kell majd radikális visszavágást alkalmaznunk néhány év után.

Általános szabály, hogy azokat a lombhullató fákat és cserjéket, amelyek júniusig hozzák virágaikat, a virágzást követően vágjuk vissza (pl. aranyvessző, szilvarózsa). A nyáron és ősszel szirmot bontókat lombtalan állapotban metszhetjük.

Korábban írtunk róla:

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?