Dobjuk fel a teraszt petúniák színkavalkádjával!

Dobjuk fel a teraszt petúniák színkavalkádjával!

Napimádó szépség.

A petúnia számos színben és formában kapható, kedveltek a nagyvirágú, teltvirágú, többszínű fajták is. Minden évben új, különleges, izgalmas fajtákkal bővíthetjük a repertoárunkat: a terasz, a balkon, a kert igazi kedvencei ezek a virágbőségükről ismert növények.

petuniak szinkavalkadja 07
Michael Button

A petúnia nagyon kedvelt a nyári cserepes, dézsás beültetésekben. Ahhoz, hogy dúsan virágzó, egészséges növényeink legyenek, fontos a megfelelő ápolásra és az ideális helyválasztásra gondot fordítanunk.

petuniak szinkavalkadja 04

A petúnia ültetésekor legyünk nagyvonalúak a virágfölddel és a hellyel. Amikor ugyanis a növény növekedni kezd, elegendő szabad területre van szüksége a bőséges virágzáshoz, megfelelő fejlődéshez. Érdemes színes tartókat, cserepeket választanunk, ezek jól kiemelik a petúnia színpompáját, ha színben harmonizálnak, vagy épp kontrasztot képeznek a virágszínnel.

petuniak szinkavalkadja 03

A petúnia leginkább a világos, napsütötte helyeket kedveli, szívesen áll akár a tűző napban is, ami elősegíti a növekedését és a napimádó virágok nyílását. Ha a hajtásai túl hosszúra nyúlnak, visszavághatjuk azokat. A tartós virágpompa érdekében rendszeresen öntözni és tápoldatozni szükséges. A víz és a tápoldat mennyiségét a hőmérséklet emelkedésével növelni kell.

petuniak szinkavalkadja 05
Michael Button

petuniak szinkavalkadja 06
Michael Button

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR