Egy könnyed nyári ebéd céklával és friss málnával

Egy könnyed nyári ebéd céklával és friss málnával

Színes levest az asztalra!

Ha frissességről és gyümölcsösségről van szó, akkor aligha lehet a málnát felülmúlni. Szerencsés, akinél a kiskertben is terem! Különleges, mégis egyszerűen elkészíthető recept például a céklaleves málnával – egzotikusan hangzik, de ez a könnyed leves ismerős ízeket rejt. A színes, üdítő látvány a nyári melegben behűtve nagyon ízletes, jól kiegészíti benne egymást a cékla és a málna íze.

Céklaleves málnával

Hozzávalók (4 személyre)

  • 400 g cékla
  • 150 g krumpli
  • 150 g zellergumó
  • 2 evőkanál vaj
  • kb. 800 ml zöldségalaplé
  • só, bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 200 g málna
  • 1 narancs
  • 1-2 evőkanál málnaecet
  • 1-2 teáskanál méz
  • 4 evőkanál tejföl
  • egy kis kapor

Elkészítés

  1. A céklát, a krumplit és a zellert hámozzuk, kockázzuk, majd egy felforrósított edényben vajon pirítsuk őket színtelenre.
  2. Öntsük fel alaplével, sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük, majd kb. 30 perc alatt pároljuk puhára.
  3. A málnát tegyük félre, a narancsot facsarjuk ki.
  4. Vegyük le a levest a tűzről, pürésítsük a málnával, majd öntsük hozzá a narancslevet, az ecetet, a mézet és ízlés szerint hagyjuk még egy kicsit forrni a levest vagy adjunk még hozzá alaplevet.
  5. Sózzuk, borsozzuk, majd adagoljuk tányérokba és tálaljuk egy evőkanálnyi tejföllel, málnával, kaporral megszórva.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR