Málnás-bodzás rebarbara gin: édes otthon

Málnás-bodzás rebarbara gin: édes otthon

Aki hozzá tud jutni a rebarbarához, ne süsse el az egészet süteménybe! Inkább tegyen egy próbát az alábbi szupergyors alkoholos csodával.

Nyáreleji partira készülhet ez a meglepetés ital. Illatos, gyümölcsös és finom. A tátaláshoz használjunk trendi csatos üveget. Pár kortynyi likőrt öntsünk kancsókba, majd tegyünk bele mentát, citromfüvet, pár karika citromot, és öntsük fel szódavízzel vagy tonikkal.

Hozzávalók:

rebarbara gin 03

Vágjuk egy centis darabokra a megmosott rebarbaraszárat, tegyük egy tálba a málnával, a bodzavirággal együtt és szórjuk rá a cukrot. Keverjük jól össze, és hagyjuk állni egy napon keresztül, hogy jól kioldódjanak az ízek.

rebarbara gin 02

Másnap tegyük jól zárható üvegekbe és öntsük fel a ginnel. Pár naponta kicsit rázzuk fel, hogy a cukor jól el tudjon olvadni. Négy hét után máris fogyasztható.

Fogyaszthatjuk likőrként jégbe hűtve jéggel, citromkarikával, de akár vendégváró frissítőt is készíthetünk. Pár kortynyi likőrt öntsünk kancsókba, tegyünk bele mentát, citromfüvet, pár karika citromot, majd öntsük fel szódavízzel vagy tonikkal.

Próbáld ki az epres-bodzás vodkalikőrt is!

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR