Zöldségszezon.
A forró napokon se főzőcskézésre nem vágyunk, se nehéz ételekre. A gyorsan elkészíthető, könnyű, hideg leves ilyenkor kitűnő választás, főként, ha a hozzávalókat a saját kertünkből szerezzük be. Próbáljuk ki a hideg paprika krémlevest!
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 7 piros paprika (kb. 100 ml levet ad)
- 2 evőkanál túró
- 1 evőkanál crème fraîche (francia típusú tejföl, amit tejföl és tejszín elkeverésével helyettesíthetünk)
- 150 ml paradicsomlé
- 40 ml fehér balzsamecet
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kakukkfű ágacska
- só, bors
Elkészítés:
Mossuk meg és magozzuk ki a paprikákat, majd vágjuk darabokra és zöldségfacsaróban nyerjük ki a levét. Keverjük simára a túrót és a créme-et. A paprika levét a paradicsomlével keverjük el, adjuk hozzá a balzsamecetet, az apróra vágott fokhagymát, fűszerezzük finomra vágott kakukkfűvel, sóval, borssal. A tálalás előtt min. 2 órára lefedve tegyük a hűtőbe a levest.