Jólesik a kánikulában a hideg paprikakrémleves

Jólesik a kánikulában a hideg paprikakrémleves

Zöldségszezon.

A forró napokon se főzőcskézésre nem vágyunk, se nehéz ételekre. A gyorsan elkészíthető, könnyű, hideg leves ilyenkor kitűnő választás, főként, ha a hozzávalókat a saját kertünkből szerezzük be. Próbáljuk ki a hideg paprika krémlevest!

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 7 piros paprika (kb. 100 ml levet ad)
  • 2 evőkanál túró
  • 1 evőkanál crème fraîche (francia típusú tejföl, amit tejföl és tejszín elkeverésével helyettesíthetünk)
  • 150 ml paradicsomlé
  • 40 ml fehér balzsamecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kakukkfű ágacska
  • só, bors

Elkészítés:

Mossuk meg és magozzuk ki a paprikákat, majd vágjuk darabokra és zöldségfacsaróban nyerjük ki a levét. Keverjük simára a túrót és a créme-et. A paprika levét a paradicsomlével keverjük el, adjuk hozzá a balzsamecetet, az apróra vágott fokhagymát, fűszerezzük finomra vágott kakukkfűvel, sóval, borssal. A tálalás előtt min. 2 órára lefedve tegyük a hűtőbe a levest.

hideg paprikakremleves 02

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR